Kennisgeving voornemen nieuw bestemmingsplan voor het scheepswerfproject Botter+ op het perceel Slobbeland 13-15

Logo Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam maken ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het scheepswerfproject Botter+ op het perceel Slobbeland 13-15 te Volendam. Het bestemmingsplan zal gaan heten:

• Bestemmingsplan Slobbeland 15.

Plangebied

De planlocatie bevindt zich op het Slobbeland in Volendam. Dit buitendijks gelegen gebied aan het Markermeer is grofweg gelegen tussen het Marinapark en de oude kom van Volendam.

De plangrens wordt globaal gevormd door:

 

  • 1.

    de straat Slobbeland in het noorden;

  • 2.

    Jachthaven Marina Volendam in het zuiden;

  • 3.

    de terreinafscheiding met Slobbeland 11 in het oosten en het restaurant Smit Bokkum in het westen.

Doel

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de nieuw te bouwen scheepswerf op het Slobbeland 13-15. Het project kent twee hoofddoelstellingen:

  • 1.

    Het onderhoud aan de botters en daarmee het zichtbaar en levendig maken van een belangrijk element van de historie van Volendam.

  • 2.

    Het bieden van dagbesteding/werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het op te stellen bestemmingsplan geeft regels voor de bebouwing en het gebruik ter plaatse.

Verdere procedure

Het plan bevindt zich nog in een voorbereidende fase waardoor nog geen stukken ter inzage liggen en er nog geen gelegenheid is tot het indienen van zienswijzen.

Het ontwerpbestemmingsplan wordt naar verwachting in juli – augustus 2020 7 weken ter inzage gelegd. Voorafgaand aan de terinzagelegging wordt hiervan een kennisgeving geplaatst in de lokale kranten, de Staatscourant, op de landelijke site www.officielebekendmakingen.nl, alsmede op de onze website. Op dat moment wordt de mogelijkheid geboden tot het indienen van zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan.

Een termijn van 6 weken is wettelijk vastgelegd. Uit coulance, omdat de terinzage legging in de zomervakantie valt, wordt deze periode met 1 week verlengd.

 

Mocht u vragen hebben dan kunt u zich wenden tot de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, sectie Omgevingsbeleid (0299) 398 398.

Naar boven