Ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van een hospice aan de Ter Aardseweg 3 te Assen

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken ingevolge paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) het volgende bekend. Zij hebben het voornemen om, overeenkomstig artikel 2.1, lid 1, onder c, juncto artikel 2.12, lid 1 onder a, onder 3° van de Wabo, af te wijken van de regels van de beheersverordening en een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van een hospice aan de Ter Aardseweg 3 te Assen.

Aanleiding en het planvoornemen

De aanleiding van deze omgevingsvergunning is het plan om het perceel Ter Aardseweg 3 te gebruiken voor het bouwen van een hospice. Het bestaande tuincentrum wordt gesaneerd en vervangen door het hospice. Het hospice krijgt acht gastenkamers, een familieruimte, stilteruimte, kinderruimte en huiskamer. Het nieuwe gebouw wordt verbonden met de bestaande woning, waarin kantoren, een vergaderruimte, een wasberging en een technische ruimte wordt gerealiseerd. De huidige bestemming ‘Bedrijf – tuincentrum’ die het perceel heeft in de geldende beheersverordening staat de nieuwe functie en bebouwing niet toe. Om dit mogelijk te maken wordt afgeweken van de beheersverordening.

Waar kunt u het plan inzien

De digitale versie van het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, met bijbehorende stukken, met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.04OMG20190242-ONT1 is te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken met ingang van 17 juni 2020 in papiervorm ter inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen. Voor vragen ten aanzien van het planvoornemen kunt u terecht bij de heer J. de Boer, via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

 

Mocht u niet in staat zijn om de stukken via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en indien het ook niet mogelijk is de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u alleen op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl.

Hoe kunt u reageren

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in combinatie met artikel 3.31 lid 3 onder d van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen inbrengen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning. Zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning kunnen worden gericht aan het college van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

 

Assen, 16 juni 2020

Naar boven