Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Woonwijken Groenlo, herziening Oldenhuis” en besluit tot vaststelling hogere grenswaarden geluid voor 9 woningen aan de zuidwestzijde van het plangebied.

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat met ingang van 19 juni 2020 ligt voor een termijn van 6 weken, dus tot en met 30 juli 2020 voor iedereen op afspraak ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening) het vastgestelde bestemmingsplan alsmede het bijbehorende besluit hogere grenswaarden geluid.

Bestemmingsplan

De bedrijfslocatie Oldenhuis, plaatselijk bekend Borculoseweg 14 en 18, wordt met deze herziening omgezet naar een woongebied. In het plangebied worden 40 nieuwe woningen gerealiseerd.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. De initiatiefnemer heeft met de gemeente een overeenkomst gesloten. De zakelijke inhoud van deze overeenkomst kunt u lezen in het raadsvoorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Besluit tot vaststelling hogere grenswaarden (Wet geluidhinder)

Om de bouw van een 9-tal nieuwe woningen aan de Zuidwestzijde van het plangebied mogelijk te maken is het nodig om zogenaamde hogere grenswaarden Wet geluidhinder vast te stellen.

Het verzoek tot vaststelling ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van het bestemmingsplan ‘woonwijken Groenlo, herziening Oldenhuis’ betreft de hogere waarden geluid op een 9-tal woningen aan de zuidwestzijde van het plangebied vanwege het wegverkeer op de Borculoseweg in Groenlo.

Inzage en beroep

Het bestemmingsplan kan op afspraak van 19 juni tot en met 30 juli 2020 worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u het planbestand vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl.Het plan heeft het plannummer NL.IMRO.1586.BPGR0505-VG01.

U kunt het besluit hogere grenswaarden geluid op afspraak inzien van 19 juni tot en met 30 juli 2020

in de centrale hal van het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Om een afspraak te maken om de stukken in te zien, kunt u contact opnemen met de gemeente Oost Gelre via telefoonnummer (0544) 39 35 35. U kunt ook een mail sturen naar RO@oostgelre.nl.

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan en/of tegen het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Naar boven