Omgevingsvergunning “Herenweg 141, Warmond” ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, gelet op artikel 2.1, 2.10, 2.12 en 2.15 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, op 17 juni 2020 een omgevingsvergunning hebben verleend voor ‘het gedeeltelijk wijzigen van de functie’ op de locatie Herenweg 141 in Warmond (buitenplaats ’t Huys te Warmont).

Plangebied

Het plangebied betreft de locatie Herenweg 141 in Warmond.

Inhoud plan

De vergunningaanvraag heeft betrekking op het gedeeltelijk restaureren van het Rijksmonument en het wijzigen van het gebruik naar woon-, logiesfunctie en informatieruimte op de locatie Herenweg 141 in Warmond.

In het geldende bestemmingsplan “Buitengebied Teylingen” heeft deze locatie de bestemming ‘Wonen’ met een bouwvlak. Binnen deze bestemming zijn woningen toegestaan, evenals aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten. De bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals erven, nutsvoorzieningen, parkeervoorzieningen, tuinen, water en toegangswegen zijn eveneens in de bestemmingsomschrijving opgenomen. Het gewenste gebruik past niet binnen de bestemmingsomschrijving van de bestemming ‘Wonen’. Daarnaast is hier sprake van een Rijksmonument en is advies nodig van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Uit de aangeleverde ruimtelijke onderbouwing blijkt dat in voldoende mate is aangetoond dat met de gedeeltelijke functiewijziging sprake is van een goede ruimtelijke ordening.Tegen het ontwerpbesluit, die gedurende een periode van zes weken ter inzage heeft gelegen, zijn geen zienswijzen ingediend. Wel is de ruimtelijke onderbouwing ambtelijk aangepast.

De aanvraag betreft het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c en artikel 2.12, eerste lid onder a, onder 3e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Ter inzage

De omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken liggen van donderdag 18 juni 2020 tot en met donderdag 30 juli 2020 op het gemeentekantoor in Sassenheim ter inzage.

We werken vanwege de coronamaatregelen alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om de verleende omgevingsvergunning in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Jan den Braber van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de email:j.denbraber@hltsamen.nl

Inzien

De digitale versie van deze omgevingsvergunning kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Warmond’ – ‘omgevingsvergunning ‘Herenweg 141, Warmond’’ vindt u een link naar de digitale omgevingsvergunning.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Op grond van artikel 8.1 van de Algemene wet is van vrijdag 19 juni 2020 tot en met donderdag 31 juli 2020 het instellen van beroep mogelijk voor:

 

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken;

Beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank te Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Tegen de uitspraak van de rechtbank kan hoger beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voorlopige voorziening

Ook kunnen belanghebbenden – voor zover zij daarbij een spoedeisend belang hebben – op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt op vrijdag 31 juli 2020 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Ingrid Roelofs van domein Publiekservice via 14 0252 of via de email: j.denbraber@hltsamen.nl en i.roelofs@hltsamen.nl.

Naar boven