Toestemming aanvraag tot overdracht opsporingsvergunning aardwarmte Leeuwarden, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Besluit 10-06-2020

DGKE-WO / V-139

Procesverloop:

  • Ennatuurlijk B.V. en Geocombinatie Leeuwarden B.V. (hierna: vergunninghouder) zijn houder van de, bij beschikking van de Minister van Economische Zaken, thans Minister van Economische Zaken en Klimaat (hierna: EZK), op 27 oktober 2014 verleende opsporingsvergunning aardwarmte Leeuwarden, met kenmerk DGETM-EM/14154529 (Staatscourant 2014, nr. 31137). De vergunning is voor het laatst gewijzigd bij besluit van de Minister van EZK van 16 oktober 2018 met kenmerk DGETM-EO/18257202 (Staatscourant 2018, nr. 61212);

  • bij brief van 20 maart 2020 vraagt de vergunninghouder om toestemming tot overdracht van de opsporingsvergunning aardwarmte Leeuwarden, zodanig dat Geocombinatie Leeuwarden B.V. alleen vergunninghouder wordt;

  • Staatstoezicht op de Mijnen (hierna: Sodm) heeft op verzoek van de Minister van EZK advies uitgebracht over het verzoek tot overdracht. Op 28 mei 2020 is van Sodm advies ontvangen (kenmerk: 20148688/ADV-1546);

Gelet op:

Artikel 20, eerste en derde lid van de Mijnbouwwet.

Besluit:

Artikel 1

Aan Ennatuurlijk B.V. en Geocombinatie Leeuwarden B.V. wordt toestemming verleend tot overdracht van de opsporingsvergunning aardwarmte Leeuwarden, zodanig dat Geocombinatie Leeuwarden B.V. enig vergunninghouder wordt.

Artikel 2

De vergunninghouder neemt bij de uitvoering van het werkprogramma de volgende voorwaarde in acht:

zes maanden voorafgaand aan de uitvoering van fysieke activiteiten overlegt de vergunninghouder aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat, een geactualiseerde organisatiestructuur en -invulling, conform de dan geldende technische standaarden, welke aan de inspecteur-generaal der mijnen wordt voorgelegd.

Artikel 3

De opsporingsvergunning aardwarmte Leeuwarden dient binnen 1 jaar na bekendmaking van deze beschikking daadwerkelijk te zijn overgedragen.

Artikel 4

De vergunninghouder doet van de overdracht onverwijld schriftelijk mededeling aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat.

Artikel 5

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: J.L. Rosch MT-lid directie Warmte en Ondergrond

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken, na de dag waar op dit besluit is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven