Gemeente Echt-Susteren - ontwerpbestemmingsplan - Centrum Echt

Logo Echt-Susteren

(NL.IMRO.1711.BP20200120)

Op 6 juni heeft de raad een voorbereidingsbesluit genomen voor het plangebied van het Echter Centrum, dat op 14 juni 2020 in werking is getreden. Na het volgen van een inspraakprocedure heeft het college besloten de bestemmingsplanprocedure ex artikel 3.8. e.v. Wet ruimtelijke ordening te volgen. Het ontwerpbestemmingsplan Centrum Echt wordt m.i.v. 12 juni 2020 ter inzage gelegd voor de duur van zes weken.

Gebiedsafbakening

Het gebied waarvoor het bestemmingsplan wordt opgesteld, betreft globaal het gebied gelegen binnen de begrenzing: Zuiderpoort (inclusief Jumbo), Peijerstraat (tot aan Graaf), Graaf, Diepstraat (inclusief een deel van de bebouwing aan de noordzijde), terrein voormalig De Valk, St. Janskamp, Aasterbergerweg tot aan de rotonde, Zuiderpoort.

Doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Centrum Echt is één van de vijf pijlers van het Programma Centrum Echt (2020-2025).

Het doel van het bestemmingsplan is een versterking van het Echter centrum te bereiken.

Op grond van dit bestemmingsplan wordt ter plaatse van de voormalige dakpannenfabriek De Valk een vernieuwend concept toegelaten in de vorm van een foodmarkt met aanverwante detailhandel, ambachtelijke bedrijvigheid en horeca. Deze trekker moet zorgen voor meer bezoekers in het centrum.

Daarnaast moet de beoogde kwaliteitsimpuls vooral bereikt worden door het toewerken naar een kleiner, compacter kernwinkelgebied. In de aanloopstraten naar het kernwinkelgebied is een transformatie naar wonen met overige functies (zonder detailhandel) voorzien.

Tenslotte is het realiseren van voldoende parkeergelegenheid, een goede verkeersontsluiting en een aantrekkelijke verbinding van het De Valk-terrein met het kernwinkelgebied een belangrijk onderdeel van dit bestemmingsplan.

Terinzagelegging/indienen zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan Centrum Echt ligt vanaf 12 juni 2020 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt op dagen dat het gemeente huis is geopend voor publiek. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook worden ingezien via de gemeentelijke website www.echt-susteren.nl en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl .

Gedurende deze termijn bestaat voor een ieder de mogelijkheid om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ingediend bij de gemeenteraad van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van “ontwerpbestemmingsplan Centrum Echt”. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met het secretariaat van het team Ruimtelijk domein (0475-478 478).

Na afloop van de zienswijzenprocedure zal de gemeenteraad een besluit nemen over de vaststelling van dit bestemmingsplan, waarbij eventueel ingediende zienswijzen worden meegewogen.

Echt-Susteren, 11 juni 2020

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren,

dr. J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester.

drs. G. W. T. van Balkom, secretaris.

 

Naar boven