Voorbereidingsbesluit m.e.r.-beoordeling Storteboom Fresh B.V., Putten

Logo Putten

Storteboom Fresh B.V., gelegen aan de Voorthuizerstraat 148 in Putten, heeft een m.e.r.-beoordelingsnotitie ingediend voor:

  • het uitbreiden van de capaciteit voor het slachten en verwerken van 160.000 vleeskuikens per dag naar maximaal 260.000 vleeskuikens per dag;

  • het verruimen van de werktijden van de slachterij, waarbij in twee ploegen de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Op grond van artikel 7.2 van de Wet milieubeheer is de activiteit aangewezen in categorie 39 sub 1 van de D-lijst van het Besluit milieueffectrapportage (m.e.r.).

Volgens artikel 7.17, lid 1 van de Wet milieubeheer dient er een milieueffectrapport gemaakt te worden als er sprake is van een activiteit die wordt ondernomen, waarbij deze belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Hierna geven wij aan hoe het gestelde in de beoordelingsnotitie zich tot dit toetsingskader verhoudt.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de voorgenomen activiteiten van Storteboom Fresh B.V. niet leiden tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu, die via een milieueffectrapport nader onderzocht moeten worden. De kenmerken van het project, de locatie van het project en de soort en kenmerken van het potentiële effect zijn voldoende inzichtelijk, waardoor van de inrichting geen milieueffectrapport behoeft te worden gemaakt.

Om dit besluit in te zien kunt u contact opnemen met gemeente Putten via (0341) 359 611 of info@putten.nl.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van het uiteindelijke besluit, te weten de vaststelling van de benodigde omgevingsvergunning.

Algemene informatie

Postadres:

Gemeente Putten

Postbus 400

3880 AK Putten

 

Telefoon: (0341) 359 611

E-mail: info@putten.nl

Naar boven