Besluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 5 juni 2020, nr. WJZ/ 20031160 , tot intrekking van het Besluit houdende beleidsregels omtrent openbaarmaking van controlegegevens door de NVWA

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op artikel 8 van de Wet openbaarheid van bestuur;

Besluit:

Artikel I

Het Besluit houdende beleidsregels omtrent openbaarmaking van controlegegevens door de NVWA wordt ingetrokken.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaats.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 5 juni 2020

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

TOELICHTING

Met dit besluit wordt het ‘Besluit houdende beleidsregels omtrent openbaarmaking van controlegegevens door de NVWA’ ingetrokken. Deze beleidsregel gaf de kaders aan voor het openbaar maken van de inspectieresultaten door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Er treedt een nieuwe beleidsregel omtrent actieve openbaarmaking in werking, de Beleidsregel omtrent actieve openbaarmaking van inspectiegegevens door de NVWA.

Die nieuwe beleidsregel geeft nadere invulling aan de Gezondheidswet en het Besluit openbaarmaking toezicht- en uitvoeringsgegevens Gezondheidswet en Jeugdwet. Op grond van voornoemde wet en besluit kunnen inspectieresultaten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit actief openbaar worden gemaakt. Deze nieuwe beleidsregel wordt vastgesteld door de Inspecteur-Generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, namens de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Minister voor Medische Zorg en Sport.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

Naar boven