Handhavingsrapportages Rotterdam The Hague Airport 2019, Maastricht Aachen Airport 2019 en Lelystad Airport 2019, Inspectie Leefomgeving en Transport

De inspecteur-generaal van de Inspectie Leefomgeving en Transport heeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat de handhavingsrapportages Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport en Lelystad Airport over het gebruiksjaar 2019 aangeboden. Dit in overeenstemming met artikel 8.73 van de Wet luchtvaart.

In deze rapportages doet hij verslag over de naleving van de milieuregels voor het luchthavenluchtverkeer over de periode 1 november 2018 tot en met 31 oktober 2019. Deze milieuregels zijn vastgelegd in de Wet luchtvaart en de Omzettingsregeling/het Luchthavenbesluit.

De handhavingsrapportages bevatten een beschrijving van:

  • de ontwikkeling van de geluidbelasting in handhavingpunten;

  • de wijze van gegevensverstrekking door de exploitant van de luchthaven;

  • de resultaten van het toezicht op de naleving van de regels voor het gebruik van de luchthaven en het gebruik van het luchtruim.

Waar kunt u de handhavingsrapportages inzien?

De rapportages, alsmede de aan de inspecteur-generaal verstrekte gegevens als bedoeld in artikel 8.72 van de Wet luchtvaart en artikel 13 van de Regeling burgerluchthavens, kunt u tussen 11 juni en 23 juli 2020 inzien bij de Inspectie Leefomgeving en Transport, Kingsfordweg 1, Amsterdam. U kunt daarvoor een afspraak maken met de verantwoordelijke afdeling (telefoon: 0620441703).

De handhavingsrapportages zijn ook beschikbaar op www.ilent.nl

Naar boven