Vaststelling bestemmingsplan 'Malburgen - Vlierstraat'

Logo Arnhem

 

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 mei 2020 gewijzigd heeft vastgesteld

het bestemmingsplan 'Malburgen - Vlierstraat'

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.961-0301.

Aanleiding en doel

Woningbouwcorporatie Volkshuisvesting is voornemens om samen met ontwikkelaar Ter Steege grondgebonden woningen te realiseren aan de Vlierstraat in Malburgen-West. Het terrein is gelegen tussen de Bethel Pinksterkerk en de Vlierstraat. Op deze locatie stond tot circa tien jaar geleden de Pastoor van Arsschool. Deze school is nu gevestigd in de nieuw gebouwde brede school (MFC) De Spil. Na de sloop van de school is het gebied tijdelijk ingezaaid en wacht het op de transformatie tot woongebied conform het vastgestelde Ontwikkelingsplan Malburgen uit 1998. Het plan is om aan de oostzijde van de kerk 23 grondgebonden woningen te realiseren. Tevens wordt het mogelijk gemaakt om de huidige pastorie te transformeren naar één woning.

De beoogde ontwikkeling is niet passend binnen het vigerende bestemmingsplan 'Malburgen - West 2010'. Het nu vastgestelde bestemmingsplan 'Malburgen - Vlierstraat' maakt deze ontwikkeling planologisch mogelijk.

Inzien

Het bestemmingsplan 'Malburgen - Vlierstraat' en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van 11 juni 2020 gedurende een termijn van zes weken (tot en met 22 juli 2020) voor een ieder ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53.

Het vastgestelde bestemmingsplan is met ingang van 11 juni 2020 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.961-0301 

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0202.961-0301/

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in hun beroepschrift moeten aangeven welke bezwaren zij hebben tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

 

Arnhem, woensdag 10 juni 2020

 

Naar boven