Ontwerpbesluit omgevingsvergunning, Ontwerpverklaring van geen bedenkingen en Ontwerpbesluit hogere waarden geluid (wegverkeer) nieuwbouw 25 appartementen Roer te Capelle aan den IJssel

Logo Capelle aan den IJssel

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij het voornemen heeft een omgevingsvergunning te verlenen, met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder 1, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), voor de realisatie van 25 huurappartementen op de locatie aan het Roer, nabij Barbizonlaan 1.

Op grond van artikel 2.27 lid 1 van de Wabo heeft de gemeenteraad op 2 juni 2020 een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning tot het afwijken van het bestemmingsplan Hoofdweg.

De afwijkingen betreffen:

  • Op de locatie van de beoogde woningbouw ligt de bestemming ‘bedrijventerrein’, woningbouw is binnen deze bestemming niet toegestaan;

  • De geplande bouwhoogte van het woongebouw (circa 16 meter) wijkt af van de maximaal in het bestemmingsplan toegestane bouwhoogte, die varieert van 8 tot 14 meter.

Op grond van artikel 3.10 van de Wabo is op de aanvraag de uniforme openbare voorbereidingsprocedure Algemene wet bestuursrecht, afdeling 3.4 van toepassing.

Dit wil zeggen dat de Ontwerpbesluit omgevingsvergunning en de Ontwerpverklaring van geen bedenkingen en de daarbij behorende stukken zes weken ter inzage liggen, van 11 juni 2020 tot en met 22 juli 2020.

Ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde

Voor de te bouwen appartementen aan het Roer is een akoestisch onderzoek naar de geluidbelasting uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai ten gevolge van het wegverkeer op de A20 en de Capelseweg wordt overschreden op een aantal gevels van de te bouwen appartementen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om hogere grenswaarden dan de voorkeursgrenswaarden vast te stellen.

Stukken ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, de Ontwerpverklaring van geen bedenkingen, het Ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen met de bijbehorende stukken vanaf donderdag 11 juni 2020 tot en met woensdag 22 juli 2020 ter inzage in de hal in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl en https://wijwillendit.nl/capelle-aan-den-ijssel/project/nieuwbouw-roer

Binnen de bovengenoemde termijn van zes weken kan:

  • iedereen zijn of haar zienswijze omtrent het Ontwerpbesluit omgevingsvergunning indienen bij het college van burgemeester en wethouders;

  • een belanghebbende zijn of haar zienswijze omtrent het Ontwerpbesluit hogere waarden geluid indienen bij het college van burgemeester en wethouders;

  • iedereen zijn of haar zienswijze omtrent de Ontwerpverklaring van geen bedenkingen indienen bij de gemeenteraad.

U kunt een zienswijze indienen door:

  • 1.

    Het contactformulier op www.capelleaandenijssel.nl in te vullen (vindplaats: via de bekendmaking van woensdag 10 juni 2020) onder vermelding van: project ‘Nieuwbouw 25 appartementen Roer”.

  • 2.

    Het sturen van een brief aan het college van burgemeester en wethouders en/of de gemeenteraad, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van: project “Nieuwbouw 25 appartementen Roer”.

  • 3.

    Het mondeling geven van een zienswijze. Hiervoor maakt u vanaf donderdag 11 juni 2020 een afspraak met mevrouw C. van Hemert, telefoonnummer (010) 2848762, e-mail: c.van.hemert@capelleaandenijssel.nl 

 

Naar boven