Rectificatie Gemeente Weert - Ontwerp bestemmingsplan - 'Burgemeester Smeijersweg, Stramproy’, Stramproy

Logo Weert

De publicatie van dit ontwerpbestemmingsplan heeft eerder op woensdag 3 juni 2020 plaatsgevonden. De desbetreffende publicatie heeft echter niet op de juiste wijze plaatsgevonden. Hierdoor is het noodzakelijk om het ontwerpbestemmingsplan opnieuw bekend te maken en ter inzage te leggen.

Burgemeester en wethouders van Weert maken bekend dat met ingang van 11 juni 2020 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 22 juli 2020, bij de informatie- en servicebalie in het stadhuis Wilhelminasingel 101, ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Burgemeester Smeijersweg, Stramproy’ met bijbehorende toelichting en het ontwerp vaststellingsbesluit. De openingstijden van de informatie- en servicebalie zijn te raadplegen op www.weert.nl/openingstijden.

Ligging plangebied en strekking bestemmingsplan ‘Burgemeester Smeijersweg, Stramproy’

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 11 levensloopbestendige huurwoningen aan de Burgemeester Smeijersweg in Stramproy (kadastraal bekend: gemeente Stramproy, sectie B, nummers 1204 en 1233). Er is reeds een bestemmingsplan vastgesteld voor 6 woningen op een gedeelte van de gronden (nummer 1204). Initiatiefnemer heeft de mogelijkheid het naastgelegen perceel (nummer 1233) aan te kopen, waardoor het stedenbouwkundige plan wordt aangepast en er 11 woningen kunnen worden gerealiseerd.

Raadplegen, indienen zienswijze

Het ontwerpbestemmingsplan met het ontwerpraadsbesluit en bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0988.BPBurgsmeijersweg-ON01.

Gedurende bovengenoemde periode van terinzagelegging (11 juni 2020 tot en met 22 juli 2020) kunnen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken door eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar worden gemaakt bij de gemeenteraad, Postbus 950, 6000 AZ Weert. 

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via tel. (06) 48456650. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

Vervolgprocedure

De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van het plan. De zienswijzen betrekking hebbende op het ontwerp bestemmingsplan zullen bij de besluitvorming worden betrokken.

Nadat de gemeenteraad zijn besluit heeft genomen, zal iedereen die een zienswijze heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan ‘Burgemeester Smeijersweg, Stramproy’ kan door belanghebbenden beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Om ontvankelijk beroep in te kunnen stellen, is het op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht in beginsel van belang dat tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan is ingediend.

Weert, 10 juni 2020

Burgemeester en wethouders van Weert,

M.J.M. Meertens

gemeentesecretaris,

C.C. Leppink – Schuitema

burgemeester,

 

Naar boven