Gemeente Alkmaar - gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Groeneweg 74 Alkmaar

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 mei 2020 besloten heeft het bestemmingsplan Groeneweg 74 Alkmaar gewijzigd vast te stellen.

Gebied

Het plangebied is gelegen aan de Groeneweg 74 te Alkmaar

Doel

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van twee woningen aan de Groeneweg 74 te Alkmaar.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Groeneweg 74 Alkmaar heeft van donderdag 30 januari 2020 tot en met woensdag 11 maart ter inzage gelegen. Gedurende deze periode is aan een ieder de gelegenheid geboden om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Er is één zienswijze ontvangen. De zienswijze is ontvankelijk. Dit heeft geleid tot enkele aanpassingen aan het plan.

Het besluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Groeneweg 74 Alkmaar en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 11 juni 2020 tot en met woensdag 22 juli 2020 voor een ieder ter inzage.

U kunt de stukken langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl of via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0361.BP00174-0305

In verband met de landelijk genomen maatregelen vanwege het Coronavirus wordt gevraagd een bezoek aan het Stadskantoor zoveel mogelijk te vermijden. Voor het inzien van het bestemmingsplan vragen wij u dan ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van bovengenoemde digitale mogelijkheden. Indien u het bestemmingsplan desondanks wilt komen inzien, dan zullen wij in overleg met u zoeken naar een passende oplossing. Neem contact op via telefoonnummer 14 072.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het bestemmingsplan Groeneweg 74 beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen op het bestemmingsplan heeft ingediend bij het college;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

Naar boven