Gemeente Amsterdam - ontwerpbestemmingsplan “IJburg 1e fase kavel 124 II”

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “IJburg 1e fase kavel 124 II”, met de daarop betrekking hebbende stukken, wordt vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “IJburg 1e fase kavel 124 II” is opgesteld voor een waterkavel op IJburg in de hoek van de Brigantijnkade en de Schokkerjachtdijk. Het betreft een waterkavel waar op basis van het geldende bestemmingsplan al (water)woningen zijn toegestaan. Naast enkele kleinere aanpassingen wordt met het nieuwe bestemmingsplan de maximum bouwhoogte verhoogd, zodat aangesloten wordt op de reeds eerder gerealiseerde drijvende woningen in de omgeving. Dit vergroot de ontwikkelmogelijkheden van de waterkavel.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan “IJburg 1e fase kavel 124 II” ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 11 juni 2020 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • De afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2, te Amsterdam. In verband met het Corona-virus verzoeken wij u voor het fysiek inzien van de stukken te bellen met 14020.

Het ontwerpbestemmingsplan “IJburg 1e fase kavel 124 II” met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1905BPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: de directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid, de heer W. Hilbink, telefoonnummer 14020 en e-mailadres wicher.hilbink@amsterdam.nl.

 

Amsterdam 10 juni 2020

Burgemeester en wethouders

Peter Teesink

secretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven