Gemeente Waadhoeke - vaststelling bestemmingsplan - Lutje Lollumerweg 19, Franeker

Logo Waadhoeke

De gemeenteraad van Waadhoeke heeft op 28 mei 2020 het bestemmingsplan “Franeker - Lutje Lollumerweg 19” ongewijzigd vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied grenst aan een bebouwingslint ten zuidoosten van de kern van Franeker. Initiatiefnemer heeft het voornemen om op het perceel ten oosten van de Lutje Lollumerweg 17 een vrijstaande woning te realiseren. Dit is echter niet mogelijk op basis van de geldende agrarische bestemming uit het bestemmingsplan Buitengebied 2013. Om die reden is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk. Daarbij hoort een onderbouwing van een goede ruimtelijke ordening. Het bestemmingsplan voorziet hierin.

Het plangebied betreft het laatste open perceel aan de noordzijde van de Lutje Lollumerweg. Hiermee wordt het woonlint aan de noordzijde van de Lutje Lollumerweg afgerond en wordt de ruimtelijke kwaliteit van het plangebied verhoogd binnen de bestaande landschappelijke contouren. Daarmee is het plan in overeenstemming met het Streekplan Fryslân. Om deze ontwikkeling een passende juridisch-planologische regeling te bieden is het nieuwe bestemmingsplan vastgesteld.

Heeft u vragen?

Voor algemene informatie over het bestemmingsplan kunt u bellen met de afdeling Omgeving (0517 380380).Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

U kunt het bestemmingsplan op afspraak bekijken of digitaal raadplegen

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan op afspraak bekijken bij de informatiebalie van het gemeentehuis in Franeker, op werkdagen gedurende de openingstijden. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen, via de website www.ruimtelijkeplannen.nl 

Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1949. BPFraLLollumerw19-VAS1.

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan?

U kunt in beroep gaan tegen het bestemmingsplan. Vanaf 11 juni 2020 tot en met 22 juli 2020 loopt de beroepstermijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep indienen kan binnen zes weken tot en met 22 juli 2020. U kunt alleen in beroep gaan als:

  • -

    u een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;

  • -

    u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • -

    én u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is betrokken. Of u belanghebbende bent wordt getoetst aan de wet.

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het bestemmingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen.

Wilt u dat het bestemmingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dat kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan doet de Raad van State hierover eerst een uitspraak. Het bestemmingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

Naar boven