Vastgesteld/verleend bestemmingsplan en omgevingsvergunning Mercuriusweg/Neringstraat, Delft

Logo Delft

De gemeenteraad van Delft heeft in zijn vergadering van 28 mei 2020 het bestemmingsplan Mercuriusweg/Neringstraat vastgesteld. Op 8 juni 2020 heeft het college van B&W een omgevingsvergunning bouwen verleend.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning hebben betrekking op een nieuw wooncomplex met drie woongebouwen ten behoeve van 155 woningen en 500 m2 brutovloeroppervlakte aan kleinschalige bedrijfsruimten ter plaatse van het parkeerterrein, gelegen naast de Preuningerhal aan de Mercuriusweg 16 en enkele op dit parkeerterrein aansluitende bedrijfspanden aan de Neringstraat.

Tegelijk met het bestemmingsplan is ook een omgevingsvergunning bouwen gepubliceerd. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor een ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren.

Bestemmingsplan en omgevingsvergunning inzien

Vanaf 15 juni 2020 kunt u het vastgestelde bestemmingsplan plus het bijbehorende raadsbesluit en de verleende omgevingsvergunning bekijken.

  • Op afspraak bij het gemeentekantoor aan het Stationsplein 1. U kunt bij het gemeentekantoor ook een exemplaar van het vastgestelde bestemmingsplan kopen. De verleende omgevingsvergunning is uitsluitend op deze wijze te bekijken.

  • Het bestemmingsplan opvragen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer “plannen zoeken”. Bij “plannaam” kan daarna de naam van het bestemmingsplan (exact) worden ingevoerd.

  • Via http://www.delft.nl/bestemmingsplannenen klik door naar Plannen ter inzage voor raadpleging van het bestemmingsplan.

In beroep gaan

Bent u belanghebbende bij dit bestemmingsplan en hebt u eerder al een zienswijze ingediend? Of kunt u aantonen dat u niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen? Dan kunt u van 16 juni 2020 tot en met 27 juli 2020 beroep instellen tegen het besluit van de gemeente om het bestemmingsplan vast te stellen en of het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen. Stuur hiervoor een brief met uw beroepschrift naar:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Als u een beroepschrift hebt ingediend, kunt u bovendien vragen om een voorlopige voorziening. Hiervoor stuurt u een brief aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het bestemmingsplan of de procedure? Kijk dan op www.delft.nl/bestemmingsplannen of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14015.

Naar boven