1 Ontwerpbestemmingsplan; gemeente Rheden en 2 Ontwerpbeschikking Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Rheden

1 Ontwerpbestemmingsplan Rheden-Haveland 2019

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan Rheden-Haveland 2019' en de daarbij behorende stukken voor een ieder ter inzage is gelegd.

 

Ligging plangebied

Het plan betreft het bedrijventerrein Haveland, met inbegrip van de woningen bij de Apollostraat 1 tot en met 15 en een deel van de dode arm van de IJssel bij de Schaarweg. Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door de Schaarweg, dan wel de A348, aan de zuidzijde door de Laakweg en de Dorpsstraat, de Apollostraat en de Veerweg, aan de westzijde door de grens van het bedrijventerrein en aan de noordzijde door de Dr. Langemeijerweg en de Spoorlijn Arnhem-Zutphen.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan beoogt een nieuwe regeling te geven voor het bestaande bedrijventerrein en de rest van het plangebied, afgestemd op de laatste inzichten voor beleid en regelgeving.

 

Inzage stukken

Vanaf donderdag 11 juni tot en met woensdag 22 juli 2020 kan een ieder de stukken van het ontwerpbestemmingsplan inzien bij de Servicebalie in het Gemeentehuis te De Steeg.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u onder het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPRHHA2019-ON01.

 

Zienswijzen

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) een zienswijze naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg.

U wordt verzocht in uw zienswijze duidelijk het zaaknummer 648848 te vermelden.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Onderstaand zijn de contactgegevens weergegeven.

 

Maatregelen Corona

Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is. De behandelend ambtenaar is niet aanwezig in het gemeentehuis om eventueel vragen te beantwoorden. Heeft u vragen omtrent dit bestemmingsplan of wilt u een mondelinge zienswijze indienen dan kunt u contact opnemen met de heer M. Peters via bpjuristen@rheden.nl of via het algemene telefoonnummer (026) 49 76 911.

 

2 Ontwerpbeschikking Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders heeft een ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor de ten hoogste toegelaten geluidsbelasting opgesteld, in het kader van het ontwerpbestemmingsplan Rheden-Haveland 2019.

 

In het ontwerpbestemmingsplan Rheden-Haveland 2019 wordt het gezoneerde industrieterrein verkleind waardoor een aantal woningen  in de zone komen te liggen. Voor deze woningen is een hogere waarde nodig ten aanzien van weg- en industriegeluid.

Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat de streefwaarde van wegverkeerslawaai en het industrielawaai wordt overschreden. In verband met de overschrijding van de streefwaarde kunnen burgemeester en wethouders zogenaamde hogere grenswaarden vaststellen. Het college is voornemens om deze hogere waarden vast te stellen.

 

Inzage stukken

Vanaf donderdag 11 juni tot en met woensdag 22 juli 2020 kan een ieder de stukken van het ontwerpbeschikking inzien bij de Servicebalie in het Gemeentehuis te De Steeg.

 

Zienswijzen

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijk kan dat door toezending van een zienswijze aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 Gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ  De Steeg.

U wordt verzocht in uw zienswijze duidelijk het zaaknummer 648848 te vermelden.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Onderstaand zijn de contactgegevens weergegeven.

 

Maatregelen Corona

Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is. De behandelend ambtenaar is niet aanwezig in het gemeentehuis om eventueel vragen te beantwoorden. Heeft u vragen of wilt u een mondelinge zienswijze indienen dan kunt u contact opnemen met de heer M. Peters via bpjuristen@rheden.nl of via het algemene telefoonnummer (026) 49 76 911.

 

Beroep

In het algemeen kunnen uitsluitend belanghebbenden die nu schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen tegen de ontwerpbeschikking, te zijner tijd beroep instellen tegen de definitieve beschikking. Volgens de Algemene wet bestuursrecht is een belanghebbende diegene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken.

De Steeg, 10 juni 2020

 

Naar boven