Wijzigingsplan ‘Buitengebied, wijziging Heldersestraat 4’ gewijzigd vastgesteld

Logo Oirschot

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oirschot maken bekend dat zij op 8 januari 2020 het wijzigingsplan ‘Buitengebied, wijziging Heldersestraat 4’ met identificatienummer NL.IMRO.0823.WPBGHELDERSESTR4-VAST gewijzigd hebben vastgesteld. Met ingang van 16 januari 2020 ligt het wijzigingsplan met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage. Het wijzigingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is ook op afspraak in te zien bij de Centrale Balie van de gemeente.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het wijzigingsplan maakt het mogelijk om de bestaande langgevelboerderij te splitsen en de bestemming te wijzigen naar ‘Wonen’ op de locatie Heldersestraat 4 in Oirschot.

Wijzigingen

Het ontwerpwijzigingsplan, dat van 17 oktober 2019 tot en met 27 november 2019 ter inzage heeft gelegen, is naar aanleiding van één binnengekomen zienswijze gewijzigd. De volgende wijzigingen ten opzichten van het ontwerpwijzigingsplan zijn doorgevoerd:

  • -

    In het artikel ‘Afwijken van gebruiksregels’ is opgenomen dat, indien nodig, kan worden afgeweken van het landschappelijk inpassingsplan;

  • -

    In de toelichting is de afstand van de belemmeringszone aangepast naar 39 meter;

  • -

    In de bestemmingsomschrijving van het artikel ‘Leiding - Hoogspanningsverbinding’ is het beheer en het onderhoud van de hoogspanningsverbinding toegevoegd;

  • -

    De 150-kV verbinding is verwijderd uit de regels;

  • -

    De aanduiding hartlijn en de bijbehorende masthoogte is vervangen door een omschrijving van de belemmeringszone;

  • -

    Het woord ‘schriftelijk’ is toegevoegd aan artikel 4.3;

  • -

    Het opslaan van brandbare stoffen en/of materialen is uitgesloten in de regels.

Beroepsmogelijkheid

Tegen dit besluit kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage. De beroepstermijn vangt aan op 17 januari 2020 en eindigt op 27 februari 2020. Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende die eerder een zienswijze naar voren heeft gebracht, door degene aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht en door degene die beroep aantekent tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden die beroep hebben ingediend kunnen, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

 

Oirschot, 15 januari 2020

Naar boven