Bestemmingsplan ‘Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk’ vastgesteld, omgevingsvergunning ‘Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk’ verleend en besluit Hogere grenswaarde vastgesteld

Logo Noordwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de gemeenteraad op 26 mei 2020 het bestemmingsplan ‘Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk’ met plancode NL.IMRO.0575.BPNBjohvhoornstreo-VA01 op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening(Wro) heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft eveneens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Op 2 juni 2020 heeft het College van Burgemeester en wethouders besloten de omgevingsvergunning ‘Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk’ te verlenen (nr. 2019-007579).

Op 11 mei 2020 heeft het College van Burgemeester en wethouders het Besluit Hogere Grenswaarde vastgesteld.

Er is sprake van een gecoördineerde procedure (3.30Wro). Dat besluit is op 18 juni 2018 door de gemeenteraad genomen. Op dit plan is ook de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Plangebied

Het plangebied is gelegen in het zuidwesten van de wijk Boerenburg, die onderdeel uitmaakt van de kern Noordwijk. Het perceel is kadastraal bekend onder gemeente Noordwijk, sectie M, percelen 3792 en 4170 (deels). Het plangebied wordt globaal als volgt begrensd:

• noordwestzijde: Duinwetering;

• noordoostzijde: Susanna van Ettenstraat;

• zuidoostzijde: Johanna van Hoornstraat;

• zuidwestzijde: Johanna van Hoornstraat.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader voor de herontwikkeling van de locatie van de voormalige Northgohal en het aangrenzende parkeerterrein aan de Johanna van Hoornstraat te Noordwijk. Het plan is om maximaal 63 sociale huurwoningen te realiseren. Met de herontwikkeling wordt een aanzienlijke kwaliteitswinst geboekt ten opzichte van de oorspronkelijke situatie, waarin de gedateerde en inmiddels gesloopte Northgohal en de aangrenzende versteende omgeving de locatie kenmerkten. Daarnaast wordt met de voorgenomen ontwikkeling voorzien in de lokale behoefte aan sociale huurwoningen. Het plan gaat uit van maximaal 27 appartementen (in twee gebouwen) aan de Duinwetering met een hoogte van maximaal 10 meter en maximaal 36 hofwoningen (in 3 blokken) met een goothoogte van maximaal 7 meter en een bouwhoogte van maximaal 11 meter (2 lagen met een kap). Binnen de hofwoningen aan de Susanna van Ettenstraat is een woongroep mogelijk met maximaal 11 wooneenheden.

De omgevingsvergunning betreft het bouwen van 27 appartementen, 36 hofwoningen, de woongroep met 11 eenheden en daarbij behorende bergingen en parkeerplaatsen. De appartementen zijn 9,3m hoog met accenten tot 9,90m. De woningen hebben een goothoogte van ca. 6m en een bouwhoogte van 10m en incidenteel een bouwhoogte van 11m.

Het besluit Hogere grenswaarde betreft het (weg)verkeerslawaai ten gevolge van het verkeer op de Duinwetering ter plaatse van de nieuw te bouwen woningen. Op basis van de Wet geluidhinder (Wgh) is ten behoeve van de nieuwe woningen akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft hogere waarden vastgesteld vanwege wegverkeerslawaai van maximaal 57 dB.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk ', de omgevingsvergunning ‘Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk’ en het besluit hogere grenswaarde liggen vanaf woensdag 10 juni 2020 tot en met woensdag 22 juli 2020 ter inzage in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42. Het bestemmingsplan en het besluit Hogere Grenswaarde zijn ook in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering:  NL.IMRO.0575.BPNBjohvhoornstreo-VA01. Het besluit Hogere Grenswaarde is in de bijlagen van het bestemmingsplan opgenomen. In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Beroep instellen

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend of die aantoont dat hij niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen kan beroep instellen tegen de genoemde besluiten, die voor beroep als één besluit worden gezien. Het beroep moet ingediend worden in de periode vanaf donderdag 11 juni 2020 tot en met 22 juli 2020. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Indien u beroep heeft ingesteld en er sprake is van spoedeisend belang, kunt u (ook) een verzoek voor een voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

De Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aandraagt tegen het besluit. Het beroep wordt als niet-ontvankelijk verklaard als er binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de inzagetermijn van zes weken kunnen er geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Alle drie genoemde besluiten treden in werking op 23 juli 2020, tenzij toepassing wordt gegeven artikel 3.8 lid 6 van de Wet op de ruimtelijke ordening(Wro) of er voor deze datum een verzoek voor een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van de betreffende besluiten opgeschort totdat over het verzoek is beslist.

 

Naar boven