Gewijzigd bestemmingsplan Eikenlaan 255

Logo Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 28 mei 2020 het gewijzigde bestemmingsplan Eikenlaan 255 heeft vastgesteld. Op het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Beschrijving bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied is gelegen aan de Eikenlaan 255, in het westelijke deel van het bedrijventerrein Rijnhaven, direct ten zuiden van de penitentiaire inrichting. Op het noordwestelijke deel van het perceel wordt een bedrijfsverzamelgebouw met vier bedrijfsunits ontwikkeld. De Alphense Hondenclub blijft het overige deel van het perceel gebruiken. Ook wordt een nieuw verenigingsgebouw gerealiseerd.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

De toelichting van het bestemmingsplan is op het onderdeel ecologie (stikstof) aangevuld. De verbeelding en regels van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan ongewijzigd gebleven.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan, met NL.IMRO.0484.Aeikenlaan255-VA01 met de bijbehorende bestanden van 11 juni tot en met 22 juli 2020, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. In verband met het coronavirus kunt u het gemeentehuis alleen op afspraak bezoeken. Neem hiervoor contact op met telefoonnummer 14 0172. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u beroep instellen?

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad van 28 mei 2020 beroep worden ingesteld door

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan niet tijdig bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht of

  • belanghebbenden, voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling. Het plan wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Afdeling een beslissing heeft genomen.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 10 juni 2020

Naar boven