Vaststelling bestemmingsplan “DE Vos van Steenwijkstraat 96, De wijk” en verlening gecoördineerde omgevingsvergunning

Logo De Wolden

Op 28 mei 2020 is het bestemmingsplan “De Vos van Steenwijkstraat 96, De Wijk” met planidentificatienummer NL.IMRO.1690.BP00457-0301 (en bijbehorende ondergrond) door de gemeenteraad van De Wolden vastgesteld.

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Wolden maken dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend. Ook is de omgevingsvergunning voor het bouwen van één woning en het veranderen bestaande uitrit (activiteiten bouwen, veranderen inrit en kappen) op het perceel De Vos van Steenwijkstraat 96 te de Wijk door burgemeester en wethouders (B&W) verleend (gecoördineerde procedure).

 

Planopzet

Het bestemmingsplan voorziet in planologisch opzicht in de ontwikkeling van één woning aan de Vos van Steenwijkstraat op het kadastrale perceel F3544, gelegen westwaarts naast de Vos van Steenwijkstraat nummers 88 t/m 94 in de Wijk. De gecoördineerde omgevingsvergunning maakt de bouw van de geplande woning mogelijk.

 

Coördinatieregeling

Burgemeester en wethouders van De Wolden hebben op verzoek van de initiatiefnemer besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. Dit in verband met de behoefte om het plan/project De Vos van Steenwijkstraat 96 zo voortvarend mogelijk te kunnen uitvoeren. Deze gemeentelijke coördinatieregeling is geregeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

 

De gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij de realisatie van dit plan/project De Vos van Steenwijkstraat 96 gelijk op te laten lopen met het bestemmingsplan. De procedures worden hiermee gebundeld. Dit zorgt voor een heldere procedure en een snellere realisatiemogelijkheid. Zowel het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan als de door het college van B&W verleende omgevingsvergunningen liggen gelijktijdig ter inzage.

 

Ter inzage

Van 11 juni 2020 tot en met 22 juli 2020 liggen het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit met bijbehorende stukken en de omgevingsvergunning ter inzage. Inzien kunt u via:

  • -

    Een bezoek aan de Gemeentewinkel, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde; Gedurende de maatregelen vanwege het coronavirus zijn de gemeentelijke gebouwen beperkt toegankelijk en wordt u verzocht om een afspraak te maken, mocht het noodzakelijk voor u zijn om bij de balie de stukken in te zien. Dit doet u via www.dewolden.nl, klik op de button ‘bel voor een afspraak’, of bel 14 0528.

Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens online in te zien op:

  • -

    De gemeentelijke website: www.dewolden.nl/bestemmingsplan;

  • -

    www.ruimtelijkeplannen.nl, zoek op plan-ID: NL.IMRO.1690.BP00457-0401. Bij vragen kunt u contact opnemen met Janna Huis via telefoonnummer 06-40780607

     

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunningen voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning) door een belanghebbende. Een belanghebbende is iemand die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht. Eventueel beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in principe in werking op 23 juli 2020. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden ze niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

 

Naar boven