Vastgesteld bestemmingsplan De Cocksdorp, Vuurtorenweg 29-33 en Kikkertstraat 2-4.

Logo Texel

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Texel maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 18 december 2019 het bestemmingsplan

‘De Cocksdorp, Vuurtorenweg 29-33 en Kikkertstraat 2-4’ met nummer NL.IMRO.0448.BUI2019BP0002-va1 ongewijzigd heeft vastgesteld. Ook is de Nota van Zienswijzen ongewijzigd vastgesteld.

Met dit bestemmingsplan worden slaapplaatsen verplaatst van het perceel Kikkertstraat 2-4 naar de Vuurtorenweg. Op het perceel aan de Kikkertstraat zitten nu 70 slaapplaatsen. Hiervan gaan er 40 naar de Vuurtorenweg en 30 slaapplaatsen komen te vervallen. Aan de Kikkertstraat komen mogelijkheden voor wonen en onderbrengen van (seizoens)personeel.

Inzage

Het vaststellingsbesluit met de Nota van Zienswijzen, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van dinsdag 14 januari 2020 tot en met maandag 24 februari 2020 ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis van Texel, Emmalaan 15, 1791 AT, Den Burg. De Publieksbalie is geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 – 12.30 uur. De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar via de website van de gemeente Texel, www.texel.nl (zoekterm bekendmakingen) en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheden

Tegen het vaststellingsbesluit kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit conform

artikel 3.44 lid 1 sub a Awb ter inzage is gelegd schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • 1.

    Een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    Een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze naar voren te brengen tegen het ontwerpplan;

Tevens kan iedere belanghebbende, zoals hierboven omschreven, tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

 

Naar boven