Provincie Zuid-Holland Kennisgeving Notitie Reikwijdte & Detailniveau (NRD) ten behoeve van No Waste in Time (NoWIT) B.V. voor de verwerking van afvalstoffen tot grondstof voor de keramische industrie aan de Rijndwarsweg 2 te Rotterdam-Europoort (9999175965) Wet milieubeheer

Logo Zuid-Holland

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken bekend dat een milieueffectrapport (MER) en een omgevingsvergunning worden voorbereid voor een op te richten installatie voor de thermische verwerking van afvalstoffen tot grondstof voor de keramische industrie door No Waste In Time (NoWIT) B.V. op de locatie gelegen aan de Rijndwarsweg 2 te Rotterdam-Europoort. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben daarvoor op 6 april 2020 een Notitie Reikwijdte & Detailniveau (Mededeling) ontvangen van NoWIT B.V.

 

Aanleiding

Ten behoeve van de omgevingsvergunning zal een milieueffectrapport (MER) worden opgesteld. Onderdeel van de m.e.r.-procedure ten behoeve van de aanvraag om een omgevingsvergunning is een Notitie Reikwijdte & Detailniveau (NRD).

 

MER en NRD

In het MER worden de milieueffecten op de omgeving in beeld gebracht van voorgenomen activiteit. Het MER bevat de milieu-informatie die nodig is voor de besluitvorming over de omgevingsvergunning. In de NRD wordt het voornemen toegelicht en wordt een voorstel gedaan over het wat, waar, waarom en hoe van de (milieu)onderzoeken in het MER.

 

Zienswijzen

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 22 mei 2020 besloten om de NRD voor advies toe te zenden aan wettelijke adviseurs, bestuursorganen en maatschappelijke partijen, waaronder de Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.) te Utrecht. Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7.27 van de Wet milieubeheer maakt het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat de NRD vanaf 6 juni 2020 tot en met 17 juli 2020 ter inzage gelegd wordt bij:

- Bibliotheek Rotterdam, 5e etage, Hoogstraat 110 te Rotterdam, zodra de bibliotheek weer open is voor bezoekers;

- de gemeente Brielle, Slagveld 36 te Brielle, na telefonische afspraak;

- de gemeente Westland, Omgevingscontactcentrum, Verdilaan 7 te Naaldwijk, na telefonische afspraak;

- de gemeente Westvoorne, Raadhuislaan 6 te Rockanje, na telefonische afspraak;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

Vanwege de maatregelen rondom de Coronavirus-crisis kunnen de stukken alleen op afspraak en uitsluitend op maandag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur worden ingezien bij de DCMR Milieudienst Rijnmond aan de Parallelweg 1, 3112 NA Schiedam. Afspraken kunt u maken door het sturen van een e-mail aan info@dcmr.nl of te bellen naar telefoonnummer 010 – 246 80 00.

 

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het voornemen en de NRD schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan:

 

DCMR Milieudienst Rijnmond

Afdeling Reguleren en Adviseren, bureau Ruimte & Leefomgeving

t.a.v. Adviesloket Ruimte & Leefomgeving

Postbus 843

3100 AV Schiedam

of via zienswijze@dcmr.nl

 

De zienswijzen en adviezen worden samengevat in het Advies Reikwijdte en Detailniveau en, voor zover relevant, verwerkt in het MER.

 

Meer informatie

Voor vragen over deze m.e.r.-procedure kunt u zich wenden tot de DCMR Milieudienst Rijnmond, 010 – 246 80 00 / info@dcmr.nl onder vermelding van zaaknummer 9999175965.

 

Of er een informatiebijeenkomst wordt gehouden, dan wel dat dit op een andere wijze gaat gebeuren, zal op een nader te bepalen moment worden bekend gemaakt.

 

Naar boven