Besluit tot retrospectieve vervanging analoge dynamische dossiers Sociaal Domein, gemeente Den Helder

Logo Den Helder

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Den Helder, gelezen het advies van de (gemeente)archivaris en directeur van het RHC Alkmaar van 23 april 2020 en

Gelet op:

  • -

    de regeling van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 6 december 2012 nr. WJZ/466161 (10265), tot wijziging van de Archiefregeling in verband met het stellen van nadere regels omtrent vervanging;

  • -

    artikel 7 van de Archiefwet.

Besluit:

Besluit tot retrospectieve vervanging analoge dynamische dossiers Sociaal Domein.

Artikel 1

  • 1.

    over te gaan tot retrospectieve vervanging door digitale reproducties van de analoge dynamische dossiers Jeugd, Bezwaar, Beslagen, Participatie, Wmo, SHV, Debiteuren, Verhaal, Kinderopvang en Inkomstenverklaringen die op grond van de selectielijst voor vernietiging in aanmerking komen, waarna deze analoge archiefbescheiden worden vernietigd. Reproductie geschiedt op de wijze zoals omschreven in het vastgestelde handboek vervanging “Handboek Vervanging gemeente Den Helder. Generiek handboek voor de vervanging van fysieke archiefbescheiden door digitale reproducties in het Zaaksysteem InProces” en “Handboek Retrospectieve vervanging gemeente Den Helder. Generiek handboek voor de retrospectieve vervanging van fysieke archiefbescheiden door digitale reproducties in het Zaaksysteem InProces”

  • 2.

    de retrospectieve vervanging dynamische dossiers Jeugd, Bezwaar, Beslagen, Participatie, Wmo, SHV, Debiteuren, Verhaal, Kinderopvang en Inkomstenverklaringen gemeente Den Helder vast te stellen.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dag van bekendmaking van dit besluit in Stadsnieuws.

Artikel 3

Dit besluit kan worden aangehaald als: Besluit tot retrospectieve vervanging analoge dynamische dossiers Sociaal Domein.

 

Den Helder, 19 mei 2020

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Den Helder

Naar boven