Gemeente Aalsmeer – Ontwerpbestemmingsplan “Fort Kudelstaart”

Logo Aalsmeer

Z 20 - 0 29892

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 5 juni tot en met 16 juli 2020 voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Fort Kudelstaartmet bijbehorende stukken, waaronder het m.e.r. beoordelingsbesluit.

 

Doelstelling

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van Fort Kudelstaart, waarbij de jachthaven wordt uitgebreid en het fort extra horecafuncties krijgt, zoals een hotel, een restaurant, café met terras en bijbehorende parkeervoorzieningen. Het forteiland krijgt een openbaar en recreatief karakter en wordt grotendeels in originele staat teruggebracht waarbij monumentale en cultuurhistorisch waardevolle elementen worden behouden en waar mogelijk worden hersteld en versterkt.

 

Plangebied

Het plangebied beslaat het forteiland Kudelstaart en de directe omgeving daarvan. Het forteiland is gelegen aan en maakt deel uit van de plasoevers langs de Kudelstaartseweg.

 

M.e.r. beoordelingsbesluit

Op grond van het Besluit m.e.r. is het bestemmingsplan een m.e.r.-beoordelingsplichtig besluit. Ten behoeve van de m.e.r-beoordeling is een aanmeldnotitie opgesteld. Op grond van deze aanmeldnotitie heeft het college van burgemeester en wethouders op 2 juni 2020 besloten dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan ‘Fort Kudelstaart’, aangezien de ontwikkelingen die dit bestemmingsplan mogelijk maakt geen ‘belangrijke nadelige gevolgen’ voor het milieu met zich brengen. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het bestemmingsplan) rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Eenieder kan zijn/haar opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit via een zienswijze kenbaar maken in het kader van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Inzage

Met ingang van 5 juni tot en met 16 juli 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken, waaronder het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de aanmeldnotitie (die als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan zijn opgenomen) op de volgende wijzen voor eenieder ter inzage:

- in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.19A-OW01, en

- via de gemeentelijke website, link: https://0358.ropubliceer.nl/;

Gedurende de periode waarin de beperkende maatregelen ten gevolge van het coronavirus gelden, liggen geen documenten ter inzage in het gemeentehuis. U kunt het ontwerpbestemmingsplan tijdelijk alleen online inzien. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om documenten online in te zien, dan kunt u telefonisch contact met de gemeente opnemen via (020) 540 4600.

 

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze in te dienen. Schriftelijke zienswijzen worden, onder vermelding van ons kenmerk Z20-029892, gericht aan de gemeenteraad van Aalsmeer, Postbus 253, 1430 AG Aalsmeer of digitaal via de link http://0358.ropubliceer.nl/. U selecteert het betreffende ruimtelijke plan uit de lijst en vervolgens kiest u de optie ‘reageren’.

Eventueel kunt u uw reactie mondeling indienen. Hiervoor kunt u via telefoonnummer 020 540 4600 een afspraak maken.

Aalsmeer, 2 juni 2020

Naar boven