Parkeerverbod gedeelte De Wilmskamp

Logo Hengelo

3074339

Gemeente Hengelo

Besluit

Het instellen van een tweezijdig parkeerverbod op een gedeelte van De Wilmskamp door het aanbrengen van gele onderbroken strepen zoals is aangegeven op de overzichtstekening in dit besluit.

Aanleiding

In en direct nabij de bocht van De Wilmskamp wordt vaak geparkeerd. Dit geeft conflicten en er ontstaan onveilige situaties bij tegemoetkomend verkeer omdat het zicht wordt ontnomen. Het gaat vaak om busjes die hier geparkeerd worden. In de bocht mag niet geparkeerd worden maar ook wordt veelvuldig direct nabij de bocht geparkeerd. In de omgeving zijn voldoende parkeermogelijkheden. Om de situatie in en nabij de bocht te verbeteren wordt voorgesteld een parkeerverbod aan beide zijden in te stellen op het gedeelte van De Wilmskamp direct ten noorden van de bocht. Het parkeerverbod kan worden aangegeven met gele onderbroken strepen.

Motivering

Overwegende dat:

in en nabij de bocht van De Wilmskamp vaak geparkeerd wordt onder andere door busjes;dit conflicten geeft en er onveilige situaties ontstaan bij tegemoetkomend verkeer omdat het zicht wordt ontnomen;er vanuit de buurt meerdere klachten zijn dat deze situatie onoverzichtelijk is en tot verkeersonveilige situaties leidt;door het instellen van een parkeerverbod direct ten noorden van de bocht van De Wilmskamp deze situatie verbeterd kan worden;hierdoor de verkeerssituatie verduidelijkt wordt en de verkeersveiligheid zal verbeteren;dat gelet op artikel 2 van de WVW 1994 de hiervoor benoemde verkeersmaatregel strekt tot het verzekeren van veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg;dat deze maatregel in strijd kan worden geacht met het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, maar dat het beschermen van weggebruikers en passagiers evenals het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg voor de gemeente zwaarder wegen.

Procedure

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. Burgemeester en Wethouders zijn volgens artikel 18, lid 1d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) bevoegd om verkeersbesluiten te nemen, te wijzigen en in te trekken.Advies politie Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van Politie eenheid Oost-Nederland, die kan instemmen met bovengenoemde maatregel.

Overzichtstekening

Bezwaar

Wanneer u belanghebbende bent kunt u, tijdens de inzagetermijn, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van B en W. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht (postbus 10067, 8000 GB Zwolle) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als een bezwaarschrift.

Aldus vastgesteld op 9 juni 2020, Burgemeester en Wethouders van Hengelo, namens dezen,

Afdelingshoofd Wegen, Groen en Water.

Naar boven