Bestemmingsplan Verzamelplan Glastuinbouw

Logo Westland

Naam : Verzamelplan Glastuinbouw

Soort plan : Bestemmingsplan

Status : Ontwerp

Publicatiedatum : donderdag 11 juni 2020

Reactietermijn : vrijdag 12 juni 2020 t/m donderdag 23 juli 2020

Nummer : NL.IMRO.1783.GTVERZAMELPLANabp-ON01

Artikel : 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening en 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Omschrijving

Op 19 december 2012 is het bestemmingsplan Glastuinbouwgebied Westland vastgesteld. Op 28 januari 2O14 volgde het bestemmingsplan Glastuinbouwgebied Boomawatering.

Inmiddels is gebleken dat de bestemming van een aantal percelen niet in overeenstemming is met eerder gemaakte afspraken. ln de correspondentie tussen de perceelseigenaren en de gemeente is aangegeven dat deze 'hiaten' in het nieuwe bestemmingsplan voor het duurzame glastuinbouwgebied hersteld worden.

Vanwege de invoering van de Omgevingswet wordt er geen volledig nieuw bestemmingsplan voor het duurzame glastuinbouwgebied in procedure gebracht. Om de nagekomen afspraken tussen perceelseigenaren en de gemeente te waarborgen is het bestemmingsplan 'Verzamelplan Glastuinbouw' opgesteld. De eerder gemaakte afspraken tussen de perceelseigenaren en de gemeente worden hierin opgenomen.

Daarnaast worden een aantal woonbestemmingen in het duurzaam glastuinbouwgebied verwijderd Het betreffen woningen welke door middel van toepassing van de regeling 'Verduurzaming en Obstakelvrije Ruimte voor Modernisering" (VORM) gesloopt zijn en in gebruik zijn genomen door een glastuinbouwbedrijf.

Daarnaast worden 4 woonpercelen wegbestemd. Dit betreffen woningen welke in aanmerking kwamen voor de uitkoopregeling woningen onder hoogspanningsverbindingen.

ln totaal bevat het ontwerpbestemmingsplan 'Verzamelplan Glastuinbouw'65 verschillendepercelen.

Wilt u het plan bekijken ?

U kunt plan en bijlagen bekijken via www.140174.nl/ruimtelijkeplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het is ook mogelijk om de stukken op afspraak in te zien bij het Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174.

Wilt u reageren op het plan?

U kunt een zienswijze indienen binnen de reactietermijn. Stuur uw zienswijze naar: Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk t.a.v. de raad, cluster Beleid/Stedenbouw en Bestemmingsplannen. Het is ook mogelijk om een mondelinge zienswijze in te dienen, neem hiervoor contact op met het Omgevingscontactcentrum via 140174.Alleen als u als belanghebbende tijdig een zienswijze heeft ingediend, kunt u later beroep instellen tegen de vaststelling van het Bestemmingsplan.

Naar boven