Uitgebreide omgevingsvergunning verleend Prinses Irenelaan 1 a te Paterswolde; het verbouwen van het voormalige gemeentehuis naar een functie voor beschermd wonen met intensieve dementiezorg

Logo Tynaarlo

Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder en omgevingsvergunning Prinses Irenelaan 1a in Paterswolde: het verbouwen van het voormalige gemeentehuis naar beschermd wonen met intensieve dementiezorg

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken bekend dat een omgevingsvergunning is verleend voor de herontwikkeling van het voormalige gemeentehuis in Paterswolde op het perceel Prinses Irenelaan 1a in Paterswolde, kadastraal bekend gemeente Tynaarlo, sectie D, nummer 4833. Het gebouw krijgt een functie voor beschermd wonen met intensieve dementiezorg.

In de geldende beheersverordening heeft het perceel de bestemming ‘Maatschappelijk’ en de aanduidingen ‘Kantoor’ en ‘Rijksmonument’. Om de voorgenomen ontwikkeling planologisch mogelijk te maken wordt tevens een procedure gevolgd tot afwijking van het bestemmingsplan.

De zorgwoningen zijn gelegen binnen de geluidszone van de Burgemeester J.G. Legroweg. Het besluit voorziet in het vaststellen van een hogere waarde Wet geluidhinder van Lden = 49 dB (inclusief aftrek volgens artikel 110g van de Wet geluidhinder).

Tegen de ontwerpbesluiten zijn drie zienswijzen ontvangen. De beantwoording van de zienswijzen is opgenomen in de ‘nota van zienswijzen’. Naar aanleiding van de zienswijzen zijn de maatregelen die genomen worden om de toename van verharding te compenseren gewijzigd. De bergingscapaciteit van de vijver aan de voorzijde wordt verruimd.

Ter inzage

De volgende besluiten liggen ter inzage:

- Het besluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde geluid op basis van artikel 83 van de Wet geluidhinder.

- Het besluit tot afgifte van een verklaring van geen bedenkingen.

- De omgevingsvergunning, activiteiten:

o het bouwen van een bouwwerk;

o een aangewezen monument, te slopen, te verstoren, te verplaatsen of in enig opzicht te wijzigen of te laten gebruiken waardoor het wordt ontsierd of in gevaar wordt gebracht;

o het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

De besluiten, met bijbehorende stukken, liggen met ingang van 5 juni 2020 gedurende zes weken (tot en met 16 juli 2020) voor een ieder ter inzage.

Inzien van de stukken

In verband met het coronavirus is het gemeentehuis beperkt geopend. U kunt alleen op afspraak terecht. Kunt of wilt u niet naar het gemeentehuis komen, neem dan contact op met mevrouw J. de Kleine via telefoonnummer 0592 - 266 662. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

U kunt de ruimtelijke onderbouwing van het plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de knop ‘Plannen zoeken’ kunt u zoeken op de plannaam of -nummer van het project. Het plannummer is: NL.IMRO.1730.ABPrIrenelaan1aPW-0401.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen de besluiten beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Nederland door de belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht ten tijde van de ontwerp-omgevingsvergunning. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen.

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen het besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven