Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Driebergen, Arnhemsebovenweg achter 58”

Logo Utrechtse Heuvelrug

Het bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 7 mei 2020 het bestemmingsplan ‘Driebergen, Arnhemsebovenweg achter 58’ gewijzigd heeft vastgesteld (identificatienummer: NL.IMRO.1581.bpDBGarnbovwg58-VA01).

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 5 juni 2020 tot en met 17 juli 2020.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan maakt de bouw van 7 woningen op het voormalige bedrijfsperceel achter de woning op het adres Arnhemsebovenweg 58 te Driebergen - Rijsenburg mogelijk. Die woningen komen deels in de te handhaven bedrijfsgebouwen en deels in een nieuw te realiseren gebouw. In de bestaande schuur, die nu als paardenstal wordt gebruikt, komen 4 appartementen. De loods naast deze schuur wordt gesloopt. Hier komt een nieuw gebouw met daarin 2 woningen. Een bestaande berging op het perceel wordt verbouwd tot een vrijstaande woning. De wijziging heeft betrekking op het alsnog opnemen van een verplichting om een geluidsscherm van 3 meter hoog tussen de achtertuin en het naastgelegen bedrijf te realiseren.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar: via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage. U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Met ingang van 5 juni 2020 tot en met 17 juli 2020 kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

  • 2.

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat hij of zij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 3.

    een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde Afdeling. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl

Inwerkingtreden van het bestemmingsplan

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven