Gemeente Alkmaar - ontwerp geluidreductieplan Overdie

Logo Alkmaar

Burgemeester en Wethouders van Alkmaar maken bekend dat het ontwerp van het Geluidreductieplan Overdie conform de inspraakverordening gedurende zes weken ter inzage ligt voor inspraak.

Doel

Rondom bedrijventerrein Overdie is in 1993 een geluidzone vastgesteld. Uit recent onderzoek blijkt dat de grenswaarden op enkele plaatsen wordt overschreden. Dit komt door de geluidproductie van alle bedrijven samen. De Wet Geluidhinder schrijft voor dat het college van burgemeester en wethouders dan een geluidreductieplan vaststelt. Dit plan geeft aan op welke wijze de overschrijdingen binnen de looptijd van 5 jaar teniet zullen worden gedaan. De afspraken in het geluidreductieplan maken het mogelijk om in deze 5 jaar toch nieuwe vergunningen te verlenen of bestaande vergunningen te wijzigen.

Inzage en contact

Het ‘Geluidreductieplan Overdie’ ligt voor een ieder gedurende zes weken met ingang van donderdag 4 juni 2020 tot en met woensdag 15 juli 2020 ter inzage. U kunt de stukken langs elektronische weg inzien via https://ris2.ibabs.eu/alkmaar door te klikken op de Openbare besluiten College B&W van 26 mei, of via https://www.alkmaar.nl/wonen-verhuizen-en-verbouwen/wonen/kanaalzone/overdie-en-oudorp-kanaalzone/ 

In verband met de landelijk genomen maatregelen vanwege het Coronavirus wordt gevraagd een bezoek aan het Stadskantoor zoveel mogelijk te vermijden. Voor het inzien van het geluidreductieplan vragen wij u dan ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van bovengenoemde digitale mogelijkheden. Indien u het geluidreductieplan desondanks wilt komen inzien, dan zullen wij in overleg met u zoeken naar een passende oplossing. Neem contact op via telefoonnummer 14 072.

Zienswijzen

Ten aanzien van het ‘Geluidreductieplan Overdie’ kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad. Reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. vakgroep Geluid, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar, of naar post@alkmaar.nl. Zienswijzen moeten zijn ondertekend en voorzien van naam en adres.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

Naar boven