Gemeente Amsterdam - ontwerpbestemmingsplan - Vijfde partiële herziening RI-Oost, Zeeburgereiland

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Vijfde partiële herziening RI-Oost, Zeeburgereiland”, met de daarop betrekking hebbende stukken, wordt vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Vijfde partiële herziening RI-Oost, Zeeburgereiland” is opgesteld voor een deel van de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland. Het gaat om de drie volgende delen:

  • De Theo Koomenbuurt

  • Het zuidelijk deel van blok 26 (begrensd door Eef Kamerbeekstraat en Nida Senffstraat)

  • Het perceel met daarop de silo’s van de voormalige waterzuivering

Deze locaties liggen alle drie in de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland ten noorden van de IJburglaan en ten oosten van de Zuiderzeeweg.

Het bestemmingsplan ziet voornamelijk op een verlaging van de maximaal toegestane bouwhoogte, waarbij rekening wordt gehouden met de uitgevoerde en/of vergunde situatie. Hiermee worden – nu het plangebied grotendeels ontwikkeld is – ongewenste bouwvolumes voorkomen. Tevens wordt het terrein van de silo’s in dit plan meegenomen. Ook daar worden de planologische restmogelijkheden ingeperkt, om zo aan te sluiten op de in voorbereiding zijnde planvorming voor dit perceel.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan “Vijfde partiële herziening RI-Oost, Zeeburgereiland” ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 3 juni 2020 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • De afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2, te Amsterdam. In verband met het Corona-virus verzoeken wij u voor het fysiek inzien van de stukken te bellen met 14020.

Het ontwerpbestemmingsplan “Vijfde partiële herziening RI-Oost, Zeeburgereiland” met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1820BPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: de directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid, de heer W. Hilbink, telefoonnummer 14020 en e-mailadres wicher.hilbink@amsterdam.nl.

Amsterdam 3 juni 2020 burgemeester en wethouders

Peter Teesink

secretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven