Ontwerpbestemmingsplan Hofstad IVb

Logo Houten

Het college van burgemeester en wethouders bereidt het bestemmingsplan Hofstad IVb voor. Dit gebeurt volgens artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro).

Op 26 mei 2020 heeft het college besloten in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan Hofstad IVb. Dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien. Ook besloot het college dat u het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt inzien.

Ontwerpbestemmingsplan Hofstad IVb

Dit plan maakt de bouw van een nieuwe buurt in Houten Zuid mogelijk. Het plangebied ligt:

 

  • 1.

    ten oosten van de spoorlijn,

  • 2.

    ten zuiden van de warmtekrachtcentrale en de multifunctionele onderwijsaccommodatie,

  • 3.

    ten westen het Citroengras/Hofstadpad en

  • 4.

    ten noorden van het Schonauwensepad en de Vijfwal.

Er komen maximaal 220 woningen waaronder appartementen.

Hogere grenswaarden

Het plangebied ligt op korte afstand van (spoor)wegen. Om de woningen te kunnen bouwen moeten we hogere grenswaarden kunnen vaststellen.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt u inzien in het gemeentehuis. Dit kan vanaf donderdag 4 juni tot en met woensdag 15 juli 2020 (zes weken). Hiervoor maakt u een afspraak via (030) 63 92 611. De openingstijden vindt u via www.houten.nl/open.

Vanaf donderdag 4 juni 2020 kunt u de documenten ook inzien via:

Wilt u uw mening kenbaar maken?

Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze op het ontwerpbestemmingplan geven. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Uw schriftelijke zienswijze(n) stuurt u aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA Houten. Voor uw mondelinge zienswijze(n) maakt u een afspraak met de heer F. Morel of de heer J. Tonneijck (team Ruimtelijke Ontwikkeling). Hiervoor belt u naar (030) 63 92 611.

Tijdens de inzagetermijn kan een belanghebbende een zienswijze op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden indienen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Uw schriftelijke zienswijze(n) richt u aan het college van burgemeester en wethouders. Voor uw mondelinge zienswijze(n) maakt u een afspraak met de heer F. Morel of de heer J. Tonneijck (team Ruimtelijke Ontwikkeling). Hiervoor belt u naar (030) 63 92 611.

Vervolg

Na afloop van de inzageperiode beoordelen we de binnengekomen zienswijze(n). Daarna beslist de gemeenteraad over het vaststellen van het bestemmingsplan en het college over het hogere waardenbesluit.

Crisis- en herstelwet

Voor het te nemen besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan geldt de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen gelden voor de beroepsprocedure. Hierover informeren wij u later via het vaststellingsbehsluit in Gemeentenieuws.

Houten 4 juni 2020

Naar boven