Gemeente Bergen op Zoom - Ontwerpuitwerkingsplan “Nieuwe Vesting, deel Oostkwartier”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerp van het uitwerkingsplan “Nieuwe Vesting, deel Oostkwartier” gereed is.

Plangebied

Het plangebied ligt ten westen van het centrum en wordt begrensd door het deelgebied ‘De Nieuwe Kaai, fase 3’ aan de oostzijde, deelgebied ‘Soete Veste’ in het noorden, deelgebied ‘Westkwartier’ aan de westzijde en de Spirituslaan aan de zuidzijde.

Aanleiding/doel

De ontwikkeling van de woonwijk Nieuwe Vesting is planologisch geregeld met een zogeheten globaal bestemmingsplan waarin een uitwerkingsplicht is opgenomen.

Voor het plangebied genaamd “Oostkwartier” is nu een plan ontwikkeld met 30 grondgebonden woningen, 39 koopappartementen, 28 huurappartementen en in de plint van het appartementengebouw ruimte voor een commerciële voorziening (horeca/flexwerkplekken). Het uitwerkingsplan “Nieuwe Vesting, deel Oostkwartier’” bevat de planologische regeling om deze ontwikkeling mogelijk te maken. 

Crisis – en herstelwet

Op de voorbereiding en het te nemen besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan is de Crisis – en herstelwet van toepassing. Dit houdt in dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Ter inzage

Het ontwerpuitwerkingsplan ligt met ingang van donderdag 4 juni 2020 gedurende zes weken (t/m 15 juli 2020) voor een ieder ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het ontwerpuitwerkingsplan is vanaf dat moment ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0748.UP189L-0201. Daarnaast kunt u terecht op de gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl onder ‘Bouwen en wonen’ > ‘Bestemmingsplannen’ > 'Ontwerp'.

Reageren

Gedurende de genoemde periode van zes weken bestaat voor een ieder de mogelijkheid om schríftelijk dan wel

mondeling een zienswijze tegen het ontwerpuitwerkingsplan kenbaar te maken. Schríftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan het college van burgemeester en wethouders (postadres: postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien je een mondelinge zienswijze wenst in te brengen, kan je contact opnemen met mevr. D. Brandwijk via telefoonnummer 14 0164. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek waar je je zienswijze kunt geven.

Voor inhoudelijke informatie over het uitwerkingsplan kan je contact opnemen met mevr. D. Brandwijk of dhr. L. van Baalen via het telefoonnummer 14 0164.

 

Naar boven