Gemeente Bergen op Zoom - Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Oost”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een gewijzigd ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Oost” gereed is.

In 2019 is het eerste ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Oost” in procedure gebracht. Dit heeft geleid tot een groot aantal zienswijzen. Op 18 december 2019 heeft de gemeenteraad besloten dit plan niet vast te stellen.

Vervolgens is er een nieuw ontwerp opgesteld voor een conserverend plan.

Dit betekent dat de huidige juridisch-planologische situatie wordt overgenomen en vertaald naar actuele wet- en regelgeving. Er worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Met dit nieuwe bestemmingplan “Buitengebied Oost” wil de gemeente - binnen de randvoorwaarden die gelden vanuit onder meer het landschap, de cultuurhistorie en het milieu - aan de bestaande functies een geactualiseerd planologisch-juridisch kader bieden.

Plangebied

Het plangebied wordt begrensd door Rijksweg A4/A58, Zuidgeest (gemeentegrens met Woensdrecht), Zoomvlietweg en Boerenweg, Halstersebaan en Luienhoekweg (gemeentegrens met Roosendaal).

Wijzigingen

In dit ontwerp zijn de inspraakreacties en ingekomen zienswijzen op het vorige ontwerpbestemmingsplan verwerkt, voor zover passend binnen een conserverend plan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 4 juni gedurende zes weken (t/m 15 juli 2020) voor een ieder ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het ontwerpbestemmingsplan is vanaf dat moment ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0748.BP0256-0201. Daarnaast kunt u ook terecht op de gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl onder ‘Bouwen en wonen’ > ‘Bestemmingsplannen’ > 'Ontwerp' > ‘Buitengebied-Oost’.

Reageren

Gedurende de genoemde periode van zes weken dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, bestaat voor een ieder de mogelijkheid om schríftelijk dan wel mondeling een inspraakreactie op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken. Schríftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan het college (postadres: postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien je een mondelinge reactie wenst in te brengen, kan je contact opnemen met mevr. R. van Eldik via het telefoonnummer 14 0164. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek waarbij je je zienswijze kunt weergeven. Ingediende zienswijzen worden door ons betrokken bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Voor inhoudelijke informatie over het bestemmingsplan kan je contact opnemen met mevr. R. van Eldik via het telefoonnummer 14 0164.

 

Naar boven