Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Oostkilstraat, Rilland’ en gecoördineerd besluit omgevingsvergunning ‘Oostkilstraat 1, 1A, 3 en 3A, Rilland’, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 26 mei 2020 het bestemmingsplan ‘Oostkilstraat, Rilland’, met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.05RiBPoostkilstr-va01 gewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij een omgevingsvergunning (gecoördineerd met het voornoemde bestemmingsplan) hebben verleend voor het bouwen van 4 woningen aan de Oostkilstraat 1, 1A, 3 en 3A in Rilland (nr. 2019.0520, activiteit bouwen).

 

Coördinatieregeling: bestemmingsplan en omgevingsvergunning

In Rilland worden de woningen aan de Hoofdweg 42 en 44 (reeds gesloopt) en de woningen aan de Oostkilstraat 1 en 3 vervangen door 4 geschakelde woningen. De voormelde locaties grenzen aan elkaar. De nieuw te bouwen woningen worden anders gepositioneerd dan de huidige woningen. De woningen worden namelijk georiënteerd op de Oostkilstraat in Rilland.

Het voorgenomen plan past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Rilland’. Om de voorgestane ontwikkeling planologisch-juridisch mogelijk te maken, is het bestemmingsplan ‘Oostkilstraat, Rilland’ opgesteld. De toelichting bij het vastgestelde bestemmingsplan geldt als onderbouwing voor de haalbaarheid van het plan.

De gemeenteraad heeft op 26 november 2019 besloten toepassing te geven aan artikel 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Coördinatieregeling Wro) ten behoeve van de realisatie van 4 grondgebonden woningen op de locatie aan de Oostkilstraat in Rilland.

 

Het ontwerpbestemmingplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning hebben van 23 januari 2020 tot en met 4 maart 2020 voor een ieder ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn is er 1 zienswijze kenbaar gemaakt. Deze zienwijze gaf geen aanleiding om het bestemmingsplan aan te passen. De inhoud van de verleende omgevingsvergunning is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit omgevingsvergunning.

Het vastgestelde bestemmingsplan bevat de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan:

 

Regels

In het vastgestelde bestemmingsplan is de nieuwste set standaardregels opgenomen.

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning liggen van 4 juni 2020 tot en met 15 juli 2020 voor iedereen ter inzage.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning zijn te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Rilland te klikken. Ook kunt u het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan tijdens de openingsuren inzien bij de balie in het gemeentehuis.

 

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning staat gecoördineerd beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit en/of de verleende omgevingsvergunning beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ´s-Gravenhage. Voorts kan een belanghebbende gedurende genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen in de regels. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

Belanghebbende natuurlijke personen kunnen ook online beroep en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening indienen. Dat kan alleen via het digitale loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouwVermeulen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113 of via ons e-mailadres gemeente@reimerswaal.nl.

Kruiningen, 4 juni 2020

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal

ir. J. Gideonse,

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven