Gemeente Vlaardingen - ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden - Zuidbuurt 75-77, Vlaardingen

Logo Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend. Op 12 mei 2020 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan “Zuidbuurt 75-77” en deze vrijgegeven voor de tervisielegging.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan met plannaam “Zuidbuurt 75-77” is gelegen

In het buitengebied tussen de Aalkeet Buitenpolder en de Aalkeet Binnenpolder.

Met het voorliggende bestemmingsplan wordt een nieuw juridisch-planologisch kader gecreëerd voor de realisatie van woningen. De initiatiefnemer stopt met zijn agrarische bedrijfsvoering en wil op de gronden een woonbestemming realiseren.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat ten gevolge van de rijksweg A24 de geluidbelasting op de meeste woningen de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting van 48 dB overschrijdt. De berekende beluidbelasting op de woningen bedraagt maximaal 53 dB.

Op grond van de artikel 83 en 101a van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders voornemens een ontheffing te verlenen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 3 juni gedurende een termijn van 6 weken digitaal ter inzage. Het digitale ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0217bpZuidb772019-0020.

Indien u de stukken fysiek wilt inzien, verzoeken wij u dit binnen de termijn van de terinzagelegging aan ons kenbaar te maken. Dit kunt u doen per e-mail naar ro@vlaardingen.nl. Wij zullen hierop in contact met u treden om met u op zoek te gaan naar een pragmatisch oplossing waarbij u alsnog de mogelijkheid wordt geboden om het bestemmingsplan in te zien.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging van woensdag 3 juni 2020 tot en met dinsdag 14 juli 2020 kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, ter attentie van het hoofd Stedelijke Ontwikkeling, postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u binnen de genoemde termijn een afspraak maken met het team Economie, Ruimte, Wonen en Milieu, via het algemene nummer (010) 248 4000 of via de mail ro@vlaardingen.nl

Vlaardingen, 2 juni 2020

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

 

Naar boven