Gemeente Amstelveen - Vastgesteld wijzigingsplan Amstelveen Zuid-West 2014 – Alsemlaan-Jasmijnlaan en een besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij in hun de vergadering van 2 juni 2020 gewijzigd heeft vastgesteld het wijzigingsplan “Amstelveen Zuid-West 2014 – Alsemlaan-Jasmijnlaan” (IDN : NL.IMRO.0362.12K-VG01).

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van het perceel aan de Alsemlaan-Jasmijnlaan te Amstelveen. Er worden 113 zorgwoningen gerealiseerd. Er wordt toepassing gegeven aan de bevoegdheid om ter plaatse het bestemmingsplan te wijzigen zoals genoemd in artikel 48 van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan ‘Amstelveen Zuid-West 2014’.

De wijzigingen zijn:

Toelichting

-Paragraaf 2.2: Aanpassen noordelijk gebouw lager dan zuidelijk gebouw.

-Paragraaf 6.4.2: Parkeerplaatsen conform Nota parkeernormen 2016.

-Paragraaf 7.7: Toevoegen stikstofberekening en rekening te houden tijdens bouwwerkzaamheden i.v.m. rugstreeppad.

Regels

-Lid 1.84: Toevoegen definitie zorgwoning

-Lid 1.2.1: Toevoegen maximaal aantal woningen.

Verbeelding

Toevoegen de bouwhoogte per gebouw op de planverbeelding binnen de bestemming ‘Wonen – Woonzorg’.

Plangebied

Het te wijzigen plangebied is gelegen in de woonwijk Westwijk­Zuidoost in Amstelveen. Het betreft een perceel, doorsneden door een fietspad, dat in eigendom is van de gemeente Amstelveen.

Ontheffing hogere grenswaarde

Tevens maken zij bekend dat zij op 2 juni 2020 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder voor het realiseren van de zorgwoningen. Op grond van artikel 76 van de Wet geluidhinder wordt de hogere waarden vastgesteld tot 50 dB vanwege wegverkeerslawaai afkomstig van de Hammerskjöldsingel en de tramlijn. Ingevolge artikel 76 en 45 van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te verlenen.

Ter inzage

In verband met het coronavirus wordt het plan alleen digitaal ter inzage gelegd. Het vastgesteld wijzigingsplan met bijbehorende stukken, waaronder het besluit hogere grenswaarde, ligt gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van vrijdag 5 juni 2020.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

Digitaal

U kunt het vastgesteld wijzigingsplan ‘Amstelveen Zuid-West 2014 - Alsemlaan-Jasmijnlaan’ raadplegen op:

-de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.12K-VG01

-en op de gemeentelijke website via: http://ro0362.ropubliceer.nl

Papier

In verband met het coronavirus wordt het plan alleen digitaal ter inzage gelegd. Indien u niet in de gelegenheid bent om de stukken digitaal te kunnen inzien kunt u telefonisch contact met ons opnemen met het verzoek de stukken per post naar u toe te sturen. Indien u gebruik wilt maken van de beroepsmogelijkheden dient u dit verzoek tijdig in te dienen zodat u voldoende tijd heeft om binnen de gestelde termijn uw beroepschrift in te dienen.

Beroep

Het instellen van beroep tegen de besluiten is mogelijk van 6 juni 2020 tot en met 17 juli 2020. Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp wijzigingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan en door een ieder tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde wijzigingsplan ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

4 juni 2020

Naar boven