Gemeente Amstelveen – Ontwerpbestemmingsplan Bovenkerkerweg 77-83 (De Kegel) en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Amstelveen

Z-17-030698

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan 'Herziening Amstelveen Zuid-West 2014 - Bovenkerkerweg 77-83' (De Kegel) en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden, zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, ter inzage worden gelegd met ingang van 4 juni tot en met 15 juli 2020.

Bestemmingsplan

Het plangebied ligt in het zuidelijk deel van het bebouwde gebied van de gemeente. Ten noorden van het plangebied ligt het bedrijventerrein Legmeer. Aan de zuid­ en westzijde wordt het plangebied omgeven door de woonwijk Westwijk. De oostgrens wordt bepaald door de Bovenkerkerweg.

Het bestemmingsplan voorziet in een herstructurering van het Grand Hotel Amstelveen. Hiertoe wordt bestaande bebouwing (deels) gesloopt en wordt het hotel vernieuwd en uitgebreid met vergader­ en horecafuncties, maximaal 14 nieuwe hotelkamers en een nieuwe gevel en entree.

Verder worden in het gebied op verschillende locaties 87 huurwoningen gerealiseerd in de vorm van appartementen in voornamelijk het middeldure segment. Een deel van de woningen wordt gerealiseerd in het gebouw van het Grand Hotel Amstelveen. Hiertoe wordt aan de noordzijde van het hotel een markante toren gebouwd met een hoogte van ruim 50 meter boven maaiveld.

Hogere waarden

De voorkeursgrenswaarden voor geluid, zoals aangegeven in de Wet geluidhinder, zullen ter plaatse van een aantal geprojecteerde woningen vanwege de Bovenkerkerweg worden overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere grenswaarden vast te stellen. Aan de woningen moeten geluidwerende voorzieningen worden getroffen, gebaseerd op de gecumuleerde geluidbelasting, zodat een acceptabel binnenniveau van 33 dB wordt bereikt.

Crisis- en herstelwet

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder vallen onder categorie 3.1 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet (Chw). Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden (zie bijlage 4 van de toelichting op het ontwerpbestemmingsplan), liggen met de daarbij behorende stukken ter inzage van 4 juni tot en met 15 juli 2020.

De stukken zijn digitaal op de volgende wijzen in te zien:

in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode:

NL.IMRO.0362.12J-OW01 en

via de gemeentelijke viewer RO-publiceer http://0362.ropubliceer.nl/.

Gedurende de periode waarin de beperkende maatregelen ten gevolge van het coronavirus gelden, liggen geen documenten ter inzage in het raadhuis. U kunt de stukken tijdelijk alleen online inzien. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om documenten online in te zien, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via (020) 540 49 11.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen, onder vermelding van kenmerk Z-17-030698, naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen of digitaal via de link: http://ro0362.ropubliceer.nl/.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit kunnen, onder vermelding van kenmerk Z-17-030698, naar voren worden gebracht bij burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen of digitaal via de link: http://ro0362.ropubliceer.nl/.

Eventueel kunt u uw reactie mondeling naar voren brengen. Hiervoor kunt u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak maken.

Naar boven