Gemeente De Bilt – Terinzagelegging vastgesteld wijzigingsplan Achterweteringseweg 30 te Maartensdijk

Logo De Bilt

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente De Bilt maakt, op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat het college van burgemeester en wethouders op 19 mei 2020

het wijzigingsplan ongewijzigd heeft vastgesteld:

• Wijzigingsplan Achterweteringseweg 30 te Maartensdijk.

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel Achterweteringseweg 30 te Maartensdijk.

Aanleiding

Aanleiding voor het opstellen van het wijzigingsplan is het staken van de agrarische bedrijfsvoering ter plaatse. In ruil voor de sloop van minimaal 1000m2 aan voormalige bedrijfsbebouwing mag een extra woning worden gerealiseerd op het perceel. De huidige bedrijfswoning wordt daarnaast omgevormd tot reguliere woning.

Zienswijzen

Tegen het ontwerpwijzigingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Wijzigingen

Het wijzigingsplan is ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan ongewijzigd vastgesteld.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan met de daarbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 4 juni 2020 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken online inzien op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (planid) is: NL.IMRO.0310. NL.IMRO.0310.18008WP0002-VG01.

Beroep en Voorlopige voorziening

Beroep tegen het vaststellingsbesluit kan worden ingesteld door:

- een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

Beroep kan worden ingesteld van donderdag 4 juni 2020 tot en met woensdag 15 juli 2020 bij de:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het wijzigingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Het beroep schorst de werking van het wijzigingsplan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op voornoemd adres.

Meer informatie

Voor specifieke vragen en opmerkingen over het vastgestelde wijzigingsplan en de procedure kunt u contact opnemen met Hugo Bartelink van de gemeente De Bilt via telefoonnummer (030) 2289411.

Naar boven