Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2020’

Logo Rucphen

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2020’ ter inzage wordt gelegd.

Doel van het nieuwe bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2020 betreft een actualisatie van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012’. In totaal zijn meer dan 30 onherroepelijke bestemmingsplan wijzigingen opgenomen. De toelichting en regels zijn aangevuld met verplicht over te nemen beleid van de Provincie Noord-Brabant en gewijzigd gemeentelijk beleid (afwegingskader bij omschakeling van een bestemming met bedrijfswoning naar burger woonbestemming en het beleid ‘beschermd wonen’). Daarnaast zijn regels vereenvoudigd, geüniformeerd, aan het licht gekomen omissies hersteld en tientallen begrippen afgestemd op de kom bestemmingsplannen.

Terinzagelegging

Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 4 juni 2020 tot en met woensdag 15 juli 2020. Wij adviseren u in verband met de Corona maatregelen en als u hieraan behoefte heeft, het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2020’ enkel via de website www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien. Via ‘plannen zoeken’ kunt u naar het gewenste adres gaan en bestemmingsplan informatie raadplegen.

Zienswijze

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (tijdelijk enkel telefonisch) een zienswijze op het ontwerpplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties dient u te richten aan de gemeenteraad van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Degene die een mondelinge reactie wil geven, kan dat doen na het maken van een afspraak (0165-349500).

Vooruitblik procedure

Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kan uiteindelijk nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

 

Naar boven