Start procedure en kennisgeving van Notitie Reikwijdte en Detailniveau ten behoeve van het bestemmingsplan Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg 2020

Logo Boxtel

Het college van burgemeester en wethouders van Boxtel melden dat gestart wordt met een m.e.r. procedure voor het voorgenomen project voor de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg (VLK) in Boxtel. Hiervoor is een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld.

Iedereen kan van vrijdag 29 mei 2020 tot en met donderdag 9 juli 2020 een zienswijze indienen over het voornemen om de procedure te starten en advies uitbrengen over de inhoud van de NRD. In deze kennisgeving leest u hoe u dat doet.

Aanleiding

In het kader van de eerdere tracéstudies en het Maatregelenpakket PHS Boxtel heeft de gemeenteraad besloten tot de aanleg van een verbindingsweg tussen het bedrijventerrein Ladonk en de Kapelweg. Het eerdere bestemmingsplan hiervoor is in augustus 2019 door de Raad van State vernietigd. Reden van deze vernietiging  was de vernietiging door de Raad van State van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) waarop dit bestemmingsplan was gebaseerd.

De samenwerkende partijen Rijk, provincie Noord-Brabant en gemeente Boxtel hebben eind 2019 uitgesproken dat dit geen aanleiding is om de koers van het Maatregelenpakket PHS te wijzigen.

Daarom is de gemeente voornemens opnieuw een bestemmingsplan voor de VLK in procedure te brengen.

Waarom een Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Voor dit project kunnen gevolgen voor het Natura 2000 gebied Kampina en Oisterwijkse Vennen niet worden uitgesloten. Om die reden wordt een Passende Beoordeling en daarmee ook een milieueffectrapport (MER) opgesteld. De NRD is de eerste stap in de te doorlopen m.e.r. procedure.

Een NRD vormt de eerste stap om te komen tot een MER en biedt hiervoor de kaders.

‘Reikwijdte’ staat voor de onderwerpen die het MER moet gaan bestrijken (welke alternatieven worden onderzocht en welke (milieu)aspecten zijn relevant). Het detailniveau gaat over de diepgang (hoe uitgebreid en op welk schaalniveau vindt onderzoek plaats).

In een MER worden alternatieven onderzocht. In deze NRD is er voor gekozen om hiervoor de drie meest kansrijke alternatieven uit 2011 (met enkele kleine aanpassingen) te gebruiken. Deze alternatieven worden in het MER op basis van de inzichten en kennis van nu opnieuw beschouwd.

 

 

Uw reactie is welkom

In uw reactie kunt u aangeven wat naar uw mening in het MER moet worden onderzocht en waar de NRD mogelijk nog op kan worden aangevuld. Ook kunt u een zienswijze naar voren brengen over het voornemen om de MER-procedure te starten.

U kunt uw reactie indienen op de volgende manieren:

Post

College van Burgemeester en wethouders van de Gemeente Boxtel

Postbus 10.000

5280 DA Boxtel

Digitaal

U kunt uw reactie ook digitaal per mail toesturen via het algemene emailadres van de gemeente (gemeente@boxtel.nl). Zorg dat uw reactie opgemaakt is als brief, waarin uw (adres)gegevens duidelijk zijn opgenomen.

Wij verzoeken u te vermelden: “reactie NRD Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg 2020”

 

Notitie Reikwijdte en Detailniveau bekijken

De NRD is per 29 mei digitaal beschikbaar voor een periode van zes weken via www.boxtel.nl/projecten/maatregelenpakket-phs-boxtel/NRD. Op deze website vindt u alle informatie over de procedure rond de NRD en het Maatregelenpakket PHS Boxtel.

Een papieren versie van de NRD ligt ter inzage op het gemeentehuis te Boxtel. Voor de actuele openingstijden kunt u terecht op www.boxtel.nl.

Aangezien het nog niet mogelijk is om een informatiebijeenkomst te organiseren, zijn wij in dit geval voor vragen bereikbaar op afstand. Als u naar aanleiding van het document vragen heeft kunt u deze telefonisch of per mail aan ons stellen. Hiervoor hebben wij vaste momenten gekozen, vergelijkbaar met een informatiebijeenkomst. Gelet op de bijzondere omstandigheden zijn dat in dit geval momenten op twee verschillende dagen. Wij zijn op onderstaande momenten bereikbaar op telefoonnummer 0411-655955 en per e-mail op nrd-vlk@mijngemeentedichtbij.nl:

Dinsdag 16 juni, tussen 16.00 en 20.00

Donderdag 18 juni, tussen 16.00 en 20.00

Buiten deze momenten zijn wij op bovenstaand telefoonnummer en e-mailadres niet te bereiken.

 

Vervolg

De Commissie voor de milieueffectrapportage (Cie m.e.r.) is een onafhankelijk adviesorgaan dat landelijk adviseert over alle milieueffectrapportages. Ook in dit proces wordt hen advies gevraagd, maar pas in een later stadium. Andere wettelijke adviseurs (waterschap, provincie) zijn in deze fase gevraagd een advies over de NRD uit te brengen.

Na sluiting van de reactie-termijn bekijkt de gemeente alle binnengekomen reacties zorgvuldig. De reacties worden betrokken bij de opstelling van het milieueffectrapport (MER), de Passende Beoordeling en de verdere ontwikkeling van het ontwerpbestemmingsplan Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg. Voor de planning van de overige procedures en meer informatie over het Maatregelenpakket PHS Boxtel verwijzen wij u naar de website www.boxtel.nl/projecten/maatregelenpakket-phs-boxtel. Daar is de meest actuele informatie te vinden.

 

Naar boven