Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling Sportlaan nabij 19 te De Lier

Logo Westland

Bekendmaking besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling Sportlaan nabij 19 te De Lier

De gemeente Westland maakt bekend dat het volgende plan ter inzage ligt:

Naam : Sportlaan nabij 19 te De Lier

Soort plan : Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Status : Besluit vastgesteld

Publicatiedatum : 4 juni 2020

Reactietermijn : vrijdag 5 juni 2020 t/m donderdag 16 juli 2020

Artikel : artikel 2 lid 5 aanhef en onder b Besluit m.e.r. in samenhang met de de artikelen 7.17, 7.17 leden 1 – 4, 7.18, 7.19 leden 1 en 2 en 7.20a Wet milieubeheer

Omschrijving

Op grond van de Wet milieubeheer is het besluit genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de ontwikkeling binnen het ontwerpbestemmingsplan ‘Sportlaan nabij 19 te De Lier’. Die ontwikkeling voorziet in de bouw van een appartementencomplex met 42 appartementen en 20 eengezinswoningen, met bijbehorende parkeerplaatsen, groen en een wadi. Om hierin te kunnen voorzien is een nieuw bestemmingsplan opgesteld, waar deze vormvrije m.e.r.-beoordeling onderdeel van uitmaakt. Met dit besluit wordt geconcludeerd dat er geen belangrijke nadelige milieugevolgen verwacht worden die zouden moeten leiden tot het door lopen van een m.e.r.-procedure en het opstellen van een milieueffectrapport (MER). Het besluit om geen M.E.R. te maken is benodigd voor de besluitvorming over het ontwerpbestemmingsplan ‘Sportlaan nabij 19 te De Lier’.

Wilt u het plan bekijken?

U kunt de vormvrije m.e.r.-beoordeling bekijken via www.140174.nl. Het is ook mogelijk om de stukken op afspraak in te zien bij het Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174.

Wilt u reageren op het plan?

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. U kunt uw bezwaren tegen het besluit kenbaar maken door binnen de procedure van het bestemmingsplan ‘Sportlaan nabij 19 te De Lier’ zienswijzen in te dienen.

 

Naar boven