Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Kernen Neder-Betuwe’

Logo Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken op grond van op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 14 mei 2020 het bestemmingsplan ‘Kernen Neder-Betuwe’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het betreft een herstelbesluit op het besluit van de gemeenteraad van 8 november 2019.

De gemeenteraad heeft op 8 november 2019 het bestemmingsplan ‘Kernen Neder-Betuwe’ vastgesteld. Ten gevolge hiervan is er een beroepschrift ingediend. Naar aanleiding van de inhoud van het beroepsschrift heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan op 14 mei 2020 gewijzigd vastgesteld. Artikel 6:19 van de Awb biedt de mogelijkheid om hangende het beroep gebreken uit het oorspronkelijke vaststellingsbesluit te herstellen met een reparatiebesluit.

De gemeenteraad heeft tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele kleine kennelijke verschrijvingen en foutjes in het bestemmingsplan te corrigeren.

Ter inzage

Inzageperiode: 4 juni 2020 t/m 15 juli 2020

Inzageplaatsen:

  • 1.

    analoog: tijdens de openingstijden van het gemeentehuis Neder-Betuwe bij de receptie, Burgemeester Lodderstraat 20, 4043 KM Opheusden LET OP! In verband met de Corona-crisis kan er sprake zijn van gewijzigde openings- en inzagetijden. Check de website www.nederbetuwe.nl voor de actuele informatie.

  • 2.

    digitaal: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bpNBkernen-vst2

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan vanaf 4 juni 2020 gedurende zes weken schriftelijk beroep instellen. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de inhoud van het reparatiebesluit. U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Inwerkingtreding

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treden de door het reparatiebesluit gewijzigde onderdelen van het vastgestelde bestemmingplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bij een dergelijk verzoek wordt de inwerkingtreding van de wijzigingen opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Een eerder ingesteld beroep bij de Raad van State, dat is gericht tegen de vaststelling van het genoemde bestemmingsplan ‘Kernen Neder-Betuwe’ op 8 november 2019, heeft op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht mede betrekking op het onderhavige gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Opheusden, 3 juni 2020

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven