Wijzigingsplan 'Jensemaweg 7 te Oldehove' vastgesteld

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 26 mei 2020 het wijzigingsplan ‘Jensemaweg 7 te Oldehove’ gewijzigd hebben vastgesteld. Het plan ligt voor een ieder ter inzage.

Inhoud van het wijzigingsplan

Dit plan voorziet in de mogelijkheid tot het bouwen van een woning ter compensatie van de afbraak van niet beeldbepalende of karakteristieke bebouwing op het perceel Jensemaweg 7 te Oldehove.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het wijzigingsplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan. De vastgestelde wijzigingen hebben betrekking op:

  • 1.

    De mogelijkheid tot het realiseren van een kleinschalig kampeerterrein is uit de regels van het plan verwijderd;

  • 2.

    De tekst van de waterparagraaf, de woonvisie en bodem in de toelichting is aangevuld.

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan ‘Jensemaweg 7 te Oldehove’ met bijbehorende stukken ligt vanaf 9 juni 2020 tot en met 21 juli 2020  tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC), locatie Zuidhorn. Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1969.WZBGHERG1-VA01).

Beroep

Tegen het collegebesluit kan tot en met 21 juli 2020 beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    degene die een zienswijze heeft ingediend en belanghebbende is;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om hun zienswijzen tegen het ontwerp van het wijzigingsplan kenbaar te maken;

  • 3.

    belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een gewijzigd onderdeel van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden uw naam, adres, handtekening en de dagtekening. Ook geeft u een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent en de redenen waarom u beroep instelt. Zo mogelijk moet een kopie van het besluit worden meegezonden. Het beroep kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook digitaal beroep instellen via: digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van het college in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het KCC (tel. 14 0594).

 

Naar boven