Kennisgeving bestemmingsplan ‘Groenenhagen – Tuinenhoven’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 5 juni gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 16 juli 2020) het ontwerpbestemmingsplan ‘Groenenhagen - Tuinenhoven’ (NL.IMRO.0599.BP1102GroenhTuinh-on01) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt en te raadplegen is via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om het ontwerpbestemmingsplan in te zien op een gemeentelijke locatie. U kunt op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06-1023 7995 dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Het gebied Groenenhagen - Tuinenhoven is onderdeel van de wijk Groot-IJsselmonde en ligt tussen de A16, Groeninx van Zoelenlaan, Groene Tuin en Adriaan Volkerlaan. De gemeente maakt een bestemmingsplan voor dit gebied, omdat het bestemmingsplan uit 2009 verouderd is.

 

In het gebied is in 2000 gestart met een forse herstructurering, waarbij in totaal zo’n 800 woningen zijn gesloopt. Begin 2020 zijn hiervoor circa 450 nieuwe woningen gerealiseerd en staan er nog zo’n 150 op de planning. Niet alle plannen zijn voldoende concreet om in het ontwerpbestemmingsplan te worden meegenomen. De volgende ontwikkelingen worden meegenomen:

 

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan maakt de ontwikkeling mogelijk van een strook woningen aan de Noorderhagen (locatie De Spechten).

  • 2.

    Daarnaast heeft de cultuurhistorische verkenning waardevolle beeldbepalende objecten aangewezen. Deze objecten krijgen in het ontwerpbestemmingsplan een dubbelbestemming, zodat er een drempel opgeworpen wordt tegen sloop.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn vrijdag kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06-1023 7995.

 

M.e.r-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken tevens bekend dat op 19 mei 2020 een besluit genomen is ten aanzien van de m.e.r.-beoordeling voor het bestemmingsplan ‘Groenenhagen - Tuinenhoven’.

 

Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van het bestemmingsplan is gemaakt, blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen zijn voor het milieu die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel een milieueffectrapportage rechtvaardigen.

 

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is als bijlage bij de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan gevoegd.

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit belanghebbende rechtstreeks treft.

 

Rotterdam, 3 mei 2020 

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven