Rijksweg A4 Verkeersbesluit inzake instellen maximumsnelheid en aanduiding einde autosnelweg

Logo Rijkswaterstaat - Dienst Noord-Holland

RWS-2020/254

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder a, van de Wegenverkeerswet 1994 ben ik bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Motivering

Op 6 februari 2019 is door Schiphol Nederland B.V. een verzoek ingediend voor een verkeersbesluit betreffende het plaatsen van een tweetal G2 borden in combinatie met een tweetal A1 borden en een tweetal losse A1 borden langs de Ceintuurbaan - Zuid en de afslag A4 ter hoogte van kilometrering 8,2s en 8,3s Li van rijksweg A4.

Omdat de wegconfiguratie van de afslag A4 die overgaat in de Ceintuurbaan Zuid is gewijzigd en er sprake is van een verhoogde verkeersintensiteit is het noodzakelijk vanuit verkeersveiligheid en doorstroming op dit weggedeelte de maximumsnelheid van 60 naar 50 km/u af te bouwen.

Dit gebeurt door het plaatsen van het G2 bord in combinatie met bord A1 met de snelheid 60 km/u. Vervolgens staan er een tweetal A1 borden met de snelheid van 50 km/u.

 

BELANGENAFWEGING

Om voor de weggebruikers de verkeersveiligheid te verbeteren is ervoor gekozen om een viertal A1 borden te plaatsen. Voorts worden een tweetal G2 borden in combinatie met A1 borden geplaatst zoals aangegeven.  

Gevolgde procedure

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer is overeenstemming met de Politie Noord-Holland Infrastructuur. De betrokkenen weggedeelten zijn in het beheer bij het Rijk en gelegen binnen de gemeente Haarlemmermeer.

Overeenkomstig artikel 26 van het Besluit Administratieve Bepalingen, zal dit verkeersbesluit worden gepubliceerd in de Staatscourant.

 

BESLUIT

Op grond van bovenstaande overwegingen besluit ik om:

Door plaatsing van een tweetal borden ‘einde autosnelweg’ (G2) in combinatie met een viertal A1 borden (maximumsnelheid bord) van bijlage 1 van het Regelement Verkeersregels en Verkeertekens 1990 (RVV 1990), ter hoogte van de Ceintuurbaan - Zuid en de afslag A4 ter hoogte van kilometrering 8,2s en 8,3s Li van rijksweg A4 aan te geven dat men zijn snelheid dient af te bouwen van 60 naar 50 km/u en dat men de autosnelweg verlaat.

 

Haarlem 26 mei 2020

DE MINSISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Namens deze,

het wnd. hoofd van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat West-Nederland Noord mevrouw G.F.D.M. Bruijns-Turnhout

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking binnen zes weken na de dag, waarop dit besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en worden gezonden aan de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, Postbus 2232, 3500 GE te UTRECHT. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende bevatten:

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit, waartegen het bezwaar is gericht; en

  • 4.

    de gronden van het bezwaar (motivering).

Voorlopige voorziening

Gelijktijdig met of na indiening van het bezwaarschrift kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft.

Het verzoek dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht onder vermelding van datum en kenmerk van de beschikking;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar (motivering).

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een kopie van het besluit, waarop het geschil betrekking heeft, overgelegd.

Griffierecht

In verband met het verzoek om voorlo­pige voorzie­ning wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven