Besluit van de hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen van 16 maart 2020, nr. 285291, houdende verlening van ondermandaat en het doorgeven van volmacht en machtiging aan onder de hoofddirecteur DJI ressorterende ambtenaren (Mandaatbesluit hoofddirecteur DJI 2020)

De hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen,

Gelet op artikel 3, tweede en vijfde lid, van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid;

Besluit:

Artikel 1

Van het ingevolge artikel 1 van de Mandaatbesluit hoofden taakorganisaties Ministerie van Justitie en Veiligheid aan de hoofddirecteur van de baten-lastendienst Dienst Justitiële Inrichtingen verleende ondermandaat wordt ten aanzien van de aangelegenheden die hun portefeuille of dienstonderdeel betreffen ondermandaat verleend aan:

  • a. de plaatsvervangend hoofddirecteur DJI;

  • b. de directeur van het Opleidingsinstituut;

  • c. de directeur van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie;

  • d. de directeur van het Shared Service Center DJI (SSC-DJI);

  • e. de directeur Audit en Concerncontrol;

  • f. de directeur Financiën en Bedrijfsvoering;

  • g. het hoofd van het bureau Veiligheid en Integriteit;

  • h. de directeur Beleid en Bestuursondersteuning;

  • i. de directeur Personeel-, Management- en Organisatieontwikkeling.

Artikel 2

Aan de ambtenaren, genoemd in kolom 1 van bijlage 1 bij dit besluit, wordt volmacht verleend om op te treden als leidinggevende in de zin van paragraaf 1.3 van de CAO Rijk voor zover het betreft de uitoefening van de bevoegdheden, vermeld in kolom 2 van die bijlage.

Artikel 3

Als bevoegd om te beschikken over bedragen voor het aangaan van verplichtingen en voor het verrichten van uitgaven, worden aangewezen de ambtenaren, genoemd in kolom 1 van bijlage 2 bij deze regeling voor zover het betreft de bedragen, genoemd in kolom 2 van die bijlage.

Artikel 4

Aan de hoofddirecteur blijft voorbehouden:

  • a. de vaststelling van de organisatie en formatie van de Dienst Justitiële Inrichtingen;

  • b. de bevoegdheid om beslissingen te nemen inzake het aangaan van een arbeidsovereenkomst, bevordering en ontslag van alsmede treffen van disciplinaire maatregelen jegens ambtenaren op managementfuncties van schaal 14 en hoger;

  • c. de bevoegdheid tot inhuur van interim-management, organisatie- en formatieadvies, communicatieadvies en beleidsadvies.

Artikel 5

De hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen wordt bij afwezigheid vervangen door de plaatsvervangend hoofddirecteur DJI.

Artikel 6

Het Mandaatbesluit hoofddirecteur DJI 2015 wordt ingetrokken.

Artikel 7

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot 1 januari 2020.

Bijlage 1 en 2 bij dit besluit liggen op de vestigingen van de Dienst Justitiële Inrichtingen ter inzage.

Artikel 8

Dit besluit wordt aangehaald als: Mandaatbesluit hoofddirecteur DJI 2020.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

G.J.C.M. Bakker hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen

TOELICHTING

In verband met de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren zijn enige technische wijzigingen aangebracht in het Mandaatbesluit hoofddirecteur DJI. Omdat ook de verschillende grondslagen voor de mandaten en volmachten wijzigen, wordt het Mandaatbesluit hoofddirecteur DJI 2015 ingetrokken en vervangen door een nieuw mandaatbesluit.

Dit mandaatbesluit wordt uitgegeven in samenhang met het Mandaatbesluit plaatsvervangend hoofddirecteur DJI 2020.

Ingevolge artikel 7 van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft deze regeling ook betrekking op de doorgifte van de bevoegdheid om privaatrechtelijke rechtshandelingen en andere handelingen te verrichten (volmacht en machtiging).

De hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen kan nadere instructies geven ten aanzien van de wijze waarop arbeidsrechtelijke besluiten worden genomen en de besteding van de budgetten waaraan een gemandateerde zich moet houden in de uitoefening van bevoegdheden.

Ingevolge artikel 5 van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid, worden besluiten inzake het aangaan van een arbeidsovereenkomst met en, ontslag, bevordering of verplaatsing van ambtenaren op managementfuncties in schaal 14 en hoger ter instemming voorgelegd aan het Centraal Loopbaanberaad van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

G.J.C.M. Bakker hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen

Naar boven