Ontwerpbestemmingsplan Uythof Bovendonk in Hoeven

Logo Halderberge

Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken ingevolge artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 4 juni 2020, gedurende zes weken (tot en met woensdag 15 jul 2020) voor een ieder het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Uythof Bovendonk in Hoeven’ ter inzage ligt. Voor de komende jaren staat de restauratie en ontwikkeling van het complex Bovendonk in de planning. Om deze ontwikkeling te realiseren wordt een nieuw bestemmingsplan voor zowel het gebouw als de buitenruimte voorbereid.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende zes weken in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage bij het omgevingsloket, Parklaan 15 te Oudenbosch. U dient hiervoor wel vooraf een afspraak te maken via www.halderberge.nl. Het plan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1655.BP2013-B001)

Zienswijzen

Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan.

Schriftelijke zienswijzen kunt u kenbaar maken aan de gemeente Halderberge, Parklaan 15, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch.

 

Ontwerpbesluit Wet Geluidhinder Hofstraat 8 in Hoeven

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maakt bekend dat zij van plan zijn om op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) hogere waarden vast te stellen. Het plan voorziet in de herbestemming van het monumentale complex Bovendonk in Hoeven. Uit onderzoek blijkt dat voor de onzelfstandige woonruimte de geluidbelasting ten gevolge van de N640 meer bedraagt dan de voorkeursgrenswaarden van 48 dB.

Eenieder kan vanaf 4 juni 2020 gedurende 6 weken het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder met bijbehorende stukken inzien. U kunt hiervoor een afspraak maken via www.halderberge.nl bij het omgevingsloket, Parklaan 15 te Oudenbosch.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunt u een schriftelijke zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Halderberge, Parklaan 15, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch.

 

Oudenbosch, 3 juni 2020

Naar boven