Kennisgeving Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer 2013, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Beschikkingen op de aanvragen tot wijziging van de vergunningen van het Academisch Ziekenhuis behorende bij de openbare universiteit Rotterdam, te Rotterdam (hierna: Erasmus MC) en het Universitair Medisch Centrum Groningen, te Groningen (hierna UMCG), voor introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen

Op 26 mei 2020 zijn door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat de vergunningen gewijzigd met kenmerken GGO IM-MV 18-015 en GGO IM-MV 18-020 van respectievelijk het Erasmus MC en het UMCG voor de introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen krachtens het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer 2013.

Op 19 mei 2020 en 20 mei 2020 hadden respectievelijk het Erasmus MC en het UMCG daartoe strekkende aanvragen ingediend.

De wijzigingen betreffen de toevoeging van een cellijn waarmee het ggo kan worden geproduceerd.

Procedure

Het verzoek tot wijziging van de vergunningen van het Erasmus MC en het UMCG is behandeld overeenkomstig het bepaalde in hoofdstuk 4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inzage beschikkingen

De aanvragen, de beschikkingen en de overige relevante stukken zijn vanaf 3 juni 2020 beschikbaar op de internetpagina www.ggo-vergunningverlening.nl.

Bezwaar

Voor nadere informatie over dit besluit kunt u terecht bij Bureau GGO.

Tegen deze vergunning kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na verzending een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister. Het bezwaarschrift moet gezonden worden aan:

Ministerie van IenW

T.a.v. de Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken

Unit bezwaar en beroep

IPC 880

Postbus 20901

2500 EX Den Haag

Een bezwaarschrift moet zijn ondertekend en van een datum, naam en adres voorzien zijn. Bezwaarschriften per e-mail worden niet geaccepteerd. Er moet duidelijk worden aangegeven waarom tegen de vergunning, onder vermelding van het beschikkingsnummer, bezwaar wordt aangetekend.

Naar boven