Gemeente Alkmaar - inspraak voorontwerpbestemmingsplan - Hertog Aalbrechtweg 1, Alkmaar

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken bekend dat het voorontwerp bestemmingsplan Hertog Aalbrechtweg 1 gereed is voor inspraak.

Gebied

Het voorontwerpbestemmingsplan gaat over het perceel waar op dit moment de bedrijfshallen van Post NL staan. Het wordt aan de noordzijde begrensd door het spoor en Station Alkmaar Noord, aan de oost en zuidzijde door de Hertog Aalbrechtweg, en aan de westzijde door het P+R terrein.

Doel

Het voorontwerpbestemmingsplan Hertog Aalbrechtweg 1 geeft regels voor de herontwikkeling van de bedrijfshallen van de Post NL en een deel van het P+R terrein naar woningen en commerciële functies, met daaronder een ondergrondse parkeervoorziening.

Ter inzage, het bestemmingsplan bekijken

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt 6 weken voor een ieder ter inzage, van donderdag 28 mei 2020 tot en met woensdag 8 juli 2020. U kunt de stukken langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is ook beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.0361.BP00177-0101

In verband met de landelijk genomen maatregelen vanwege het Coronavirus wordt gevraagd een bezoek aan het Stadskantoor zoveel mogelijk te vermijden. Voor het inzien van het bestemmingsplan vragen wij u dan ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van bovengenoemde digitale mogelijkheden. Indien u het bestemmingsplan desondanks wilt komen inzien, dan zullen wij in overleg met u zoeken naar een passende oplossing. Neem contact op via telefoonnummer 14 072.

Participatie

In verband met de landelijk genomen maatregelen vanwege het Coronavirus wordt er geen inloopbijeenkomst georganiseerd. U kunt het plan wel langs digitale weg inzien zoals hierboven is aangegeven. Daarnaast komt er vanaf de tweede week van juni meer informatie online te staan op de website van de projectontwikkelaar (www.thefuture.nl) en de website van de gemeente (https://www.alkmaar.nl/wonen-verhuizen-en-verbouwen/wonen/vernieuwing-stationsgebied-alkmaar-noord/microcity-the-future/). Via de website van de projectontwikkelaar komt ook een mogelijkheid om digitaal te reageren en vragen te stellen. Omwonenden en andere belanghebbenden in de omgeving worden per brief hierover verder geïnformeerd. Heeft u een reactie op het bestemmingsplan zelf, of wilt u iets delen over het met plan met de gemeente, dan kunt u schriftelijk een inspraakreactie bij de gemeente indienen als onderdeel van de inspraak. Zie hieronder voor meer informatie.

Inspraakreacties

Op het voorontwerpbestemmingsplan kan een ieder tussen donderdag 28 mei 2020 en woensdag 8 juli 2020 schriftelijk een inspraakreactie op het plan indienen. Inspraakreacties kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. vakgroep Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar of via post@alkmaar.nl. Inspraakreacties moeten zijn ondertekend en voorzien van naam en adres.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

 

Naar boven